profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaules rallijkrosa čempionāta elektrifikāciju nolemts pārcelt par gadu

Go4speed 21.04.2020 - 09:05 Pasaules rallijkrosa čempionāta elektrifikāciju nolemts pārcelt par gadu
Foto: Stard

Ņemot vērā Covid-19 pandēmijas radītās ekonomiskās problēmas, FIA Motoru sporta padome nolēmusi par gadu (no 2021. uz 2022. gadu) pārcelt pasaules rallijkrosa čempionāta elektrifikāciju. Par to e-balsojumā lēma visas iesaistītās puses – FIA, čempionāta rīkotājs IMG un tehnisko risinājumu piegādātāji. Visas puses joprojām ir apņēmušās ievērot sākotnējo stratēģiju, kas veidota ap neatkarīgām komandām, kuras pasaules RX konkurē pašlaik vai vēlas iekļūt seriālā.

FIA prezidents Žans Tods: ''Lai arī pašreizējā situācija likusi pārcelt pasaules rallijkrosa čempionāta elektrifikāciju par vienu gadu, lai konkurentiem būtu vairāk laika pielāgoties un veikt ieguldījumus, FIA joprojām ir apņēmības pilna jaunam pasaules RX horizontam. Tas radīs visrentablāko vidi un parādīs strauji augošo elektrisko automašīnu veiktspējas iespējas šajā FIA čempionātā."


Foto: Stard

''Mēs atbalstām lēmumu līdz 2022. gadam atlikt elektriskā rallijkrosa ieviešanu pasaules čempionātā. Lai gan kopā ar FIA, komandām un partneriem esam apņēmušies rallijkrosā ieviest elektrisko nākotni, uzskatām, ka šajos sarežģītajos un neskaidrajos laikos ir saprātīgi pievērsties veselībai un labklājībai,'' saka Pols Belamijs, sacensību rīkotāja IMG Motorsports vecākais viceprezidents.

Filips Kreisels, kompānijas Kreisel Electric izpilddirektors: "Globāli runājot, mēs piedzīvojam nepieredzētus laikus, un neviens neuzdrošinās prognozēt, ko nesīs nākotne. Vissvarīgākais ir tas, ka mums ir jāpieņem pašreizējā situācija un jāsargā dzīvības. Kamēr tas notiek, mums jāgatavojas, lai būtu gatavi tam brīdim, kad atkal varēs nospiest starta poga. Tā kā mēs nezinām, kad tas notiks, atbalstām FIA pieeju un pirmās Pasaules RX elektrisko sacīkšu sezonas atlikšanu uz 2022. gadu. Ņemot vērā, ka mēs esam gandrīz pabeiguši elektrisko sacīkšu komplekta izstrādi un šajā projektā esam ielikuši daudz enerģijas un pūles, ir sarūgtinājums, ka mēs nākamgad neredzēsim elektrificētās pasaules RX automašīnas. Tomēr esam pilnīgi pārliecināti, ka, saglabājot vienotību, mēs varam padarīt pasaules RX elektrifikāciju par milzīgu panākumu, kad tas notiks."

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png