profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Rally Liepāja' dalībnieks aizraujošā cīņā uzvar pirmajā virtuālajā WRX posmā (VIDEO)

Go4speed 20.04.2020 - 12:22 'Rally Liepāja' dalībnieks aizraujošā cīņā uzvar pirmajā virtuālajā WRX posmā (VIDEO)
Publicitātes foto

Ar zviedru rallija braucēja Matiasa Adielsona uzvaru noslēdzās pirmās oficiālās virtuālās rallijkrosa sacensībās, kas notika lietainajā Barselonas trasē. Ņemot vērā, ka šobrīd rallijkross, tāpat kā daudzi citi sporta veidi, nevar notikt reālajā dzīvē, nesen tika izveidots ''World RX Esports Invitational” virtuālā rallijkrosa sacensību seriāls, kurā uz starta izgāja arī vairāki Pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieki.

Pirmajā posmā startēja 20 braucēji, kuru vidū bija gan sportisti, gan profesionāli simulāciju braucēji. Šo braucēju vidū bija Pasaules RX čempioni Johans Kristofersons, Timijs Hansens, kā arī Andreass Bakeruds, Kevins Hansens, Timo Šaiders u.c.

Kvalifikācijā ātrākais bija Kventins Dallolmo, kurš uzvarēja divos kvalifikācijas braucienos no četriem. Otrajā vietā ierindojās Timijs Hansens, bet trešais – Kilians Dallolmo. Astotais bija Bakeruds, kamēr Kristofersons un Šaiders cīnījās ar tehniskām problēmām, kas viņiem liedza iekļūt pusfinālā. Jāatzīmē, ka Kventins Dallolmo šīm sacensībām kvalificējās kā ātrākais no 8500 braucējiem, kuri piedalījās īpašā atlasē.


Publicitātes foto

Finālā iekļuva Lukaš Mateja, Matiass Adielsons, Kevins Abrings, Timijs Hansens un Kilians Dallolmo. Aizraujošā finālā, kurā neaiztika arī bez sadursmēm un kontaktcīņām, ātrākais bija Matiass Adielsons, kurš pagājušajā gadā ar ''Citroën C3 R5'' izcīnīja desmito vietu ''Rally Liepāja''. Sekundi viņa zaudēja Dallolmo, bet trešais – Mateja. Piektajā vietā finišēja Hansens, uzvarētājam zaudējot septiņas sekundes.

''Esmu ārkārtīgi priecīgs uzvarēt. Daudz trenējos kopā ar Džonu Armstrongu (šī brīža Mārtiņa Seska konkurents JWRC, kurš 2018.gadā uzvarēja WRC eSports pasaules rallija čempionātā), bet uzvarēt sacensībās tas ir kaut kas cits. Ir fantastiski, kad notiek šāds pasākums, kur pievienojas tik daudz Pasaules RX braucēju, kas to padarīja par lielisku pasākumu. Vēlos pateikties savai komandai WERT Esport par visiem padomiem un par ticību man šajās virtuālajās sacensībās,” tā uzvarētājs Matiass Adielsons.

Tikmēr Timijs Hansens piebilda, ka ''Bija ļoti jautri piedalīties pirmajās pasaules RX Esports sacīkstēs. Bija lieliski piedalīties sacīkstēs, jo man patiešām pietrūkst tās adrenalīna devas. Tas nav tas pats, kas sacīkstes pa īstam, bet daudzējādā ziņā tas ir ļoti tuvu īstenībai. Esmu patiesi priecīgs par savu rezultātu. Gāja daudz labāk, nekā gaidīju, jo šīs bija manas pirmās tiešsaistes sacensības, kurās esmu braucis. Uzvarēju vienā kvalifikācijas braucienā, pusfinālā, tāpēc esmu priecīgs.''

Finālbrauciens:

Fināla rezultāti:
1. Mattias Adielsson (Swe)
2. Killian Dall'Olmo (Fra)
3. Lukas Mateja (Czech Rep)
4. Kevin Abbring (Neth)
5. Timmy Hansen (Swe)

Pusfināls 1
1. Killian Dall'Olmo
2. Kevin Abbring
3. Kevin Hansen (Swe)
4. Marius Bermingrud (Nor)
5. Quentin Dall'Olmo (Fra)

Pusfināls 2
1. Timmy Hansen
2. Mattias Adielsson
3. Lukas Mateja
4. Jon Armstrong (GB)
5. Andreas Bakkerud (Nor)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png