profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaules rallijkrosa posms Krievijā nenotiks

Go4speed 07.03.2020 - 13:49 Pasaules rallijkrosa posms Krievijā nenotiks
Igora Drive trases kompleks. Foto: Roman Degoev

Kļuvis zināms, ka pasaules rallijkrosa čempionāta sestais posms, kam bija jānotiek 18.-19.jūlijā Krievijā, nenotiks. Paziņojumā teikts, ka čempionāta organizatori nav spējuši vienoties ar sacensību organizatoriem, raksta dirtfish.com.

''Iemesls šādām izmaiņām bija ilgās pārrunas ar Pasaules RX rīkotājiem un nespēja panākt vienošanos,'' teikts Krievijas Automobiļu federācijas paziņojumā. ''Apzinoties viņu atbildību sportistu un līdzjutēju priekšā, tika izdarīta izvēle par sacensību atcelšanu. Krievijas Automobiļu federācija apliecina, ka sacensību trase ir sagatavota, kā arī oficiālo personu un tiesnešu apmācības līmenis ļauj sacensības rīkot augstā organizatoriskā līmenī. Mēs ceram, ka nākotnē mēs varēsim rīkot pasaules rallijkrosa čempionāta posmu modernajā Igora Drive sacīkšu trasē.''


Foto: FIA World Rallycross

Līdz ar to tagad starp Zviedrijas RX posmu un Vācijas RX sacensībām būs mēnesi ilgs pārtraukums, un Krievijas posma aizstāšana ir maz ticama.

Pasaules rallijkrosa čempionāta rīkotāji oficiālu komentāru vēl nav snieguši.

Jau iepriekš ziņojām, ka posmam bija jānotiek Krievijā, netālu no Sanktpēterburgas, kur tika pabeigts iespaidīgs autosporta komplekss, kurā ir vairākas trases. Šī kompleksa arhitekts ir pasaulē slavenais un pazīstamais F1 trašu arhitekts Hermans Tilke. Šī kompleksa nosaukums ir Igora Drive, kas pieder Krievijas bankas galvenajam īpašniekam, tuvam Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedrotajam Jurijam Kovaļčukam. Šis komplekss pēc Business Petersburg aplēsēm varētu izmaksāt 192 miljonus ASV dolāru.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png