profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

ESmotorsport īpašnieks: Pēc testiem Rīgā zināju, ka mūsu auto ir konkurētspējīga bāze

Go4speed 24.12.2019 - 15:41 ESmotorsport īpašnieks: Pēc testiem Rīgā zināju, ka mūsu auto ir konkurētspējīga bāze
Foto: ESmotorsport

Šogad pasaules rallijkrosa čempionātā uz starta izgāja arī lietuviešu rallijkrosa komanda ''ESmotorsport'', kura startēja ar ''Škoda Fabia Supercar'' automašīnu.

Komandas īpašnieks lietuvietis Ernestas Staponkus vairākus gadus Eiropas čempionātā Super 1600 klasē startēja ar priekšpiedziņas ''Volkswagen Polo'', taču vēlāk sportists nolēma izveidot savu komandu, lai startētu pasaules čempionātā.

Foto: ESmotorsport

Pagājušajā gadā pēc “Latvia RX” posma ''ES Motorsport'' Rīgā, Biķernieku trasē, aizvadīja testus, kuros piedalījās divi bijušie WRC rallija braucēji – Nasers Al-Atija (73 starti WRC) un Kevins Abrings (39). Jau pēc pirmajiem testiem komanda atzina, ka tā ir pārsteigta par uzrādītajiem apļu laikiem, kas daudz neatšķīrās no vadošo rallijkrosu braucēju rezultātiem.

Kā stāsta Ernestas Staponkus, tad sākumā viņš bija piesardzīgs, bet pēc pirmajiem testiem, kas notika Rīgā, viņš zināja, ka auto ir konkurētspējīgs.

''Biju ļoti uzmanīgs, kad pirmo reizi skatījos, kā mūsu testu braucēji veic pirmos braucienus. Taču vēlāk divu gadu izaicinājums un mērķis startēt pasaules rallijkrosa čempionātā piepildījās. Lai arī pats tikai nedaudz izbraucu ar ''Škoda Fabia Supercar'' automašīnu, mani pārsteidz ātrums un auto vieglā vadāmība,'' stāsta Ernestas Staponkus.


Foto: ESmotorsport

''Pirmajās testu dienās auto bija tikai dažas nelielas tehniskas problēmas. Pēc testiem Latvijā zināju, ka mums ir ļoti konkurētspējīga bāze šim auto. Šī sezona noteikti parādīja automašīnas ātrumu, lai arī katros testos un sacensībās mēs meklējam veidus, kā to padarīt vēl ātrāku.''

Arī bijusī WRC zvaigzne Fransuā Duvāls, kurš ar šo auto brauca Beļģijas RX posmā, atzina, ka šis auto esot atstājis patīkamu iespaidu un ka tā esot laba un ātra mašīna.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png