profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Īstā drāmā par pasaules rallijkrosa čempionu kļūst Timijs Hansens

Go4speed 10.11.2019 - 16:00 Īstā drāmā par pasaules rallijkrosa čempionu kļūst Timijs Hansens
Timijs un Kevins Hanseni

Keiptaunā aizvadīts noslēdzošais pasaules rallijkrosa čempionāta posms, kurā galvenais uzdevums bija noskaidrot šīs Pasaules RX čempionu. Dramatiskā cīņā par čempionu kļuva Timijs Hansens, kamēr uzvaru posmā izcīnīja Niklass Gronholms.

Trešajā kvalifikācijā ātrākais bija Timijs Hansens, aiz sevis atstājot sīvākos konkurentus – Andreasu Bakerudu un Kevinu Hansenu. Ceturtais bija Niklass Gronholms, kurš par pāragru startu bija spiests veikt divus džokera apļus. Augsto sesto vietu izcīnīja Jānis Baumanis. Ceturtajā kvalifikācijā ātrs bija Gronholms, kurš par 1,2 sekundēm apsteidza Timiju Hansenu. Tikmēr septītais bija Baumanis.

Pēc četrām kvalifikācijas kārtām pirmā vieta bija Gronholmam (182), kuram sekoja Timijs Hansens (180) un Bakeruds (165). Jānim septītā pozīcija (145) un vieta pusfinālā.

Diemžēl pirmajā pusfinālā Jānis pēc pāris līkumiem piedzīvoja sadursmi ar Timerzjanovu, kas mūsu sportistam lika izstāties, kamēr uzvaru sīvā cīņā svinēja Bakeruds, aiz sevis atstājot Gronholmu un Timerzjanovu.

Otrajā pusfinālā pirmās divas vietas izcīnīja Timijs un Kevins Hanseni, bet trešo vietu izcīnīja Timo Šeiders. Pēc starta trešais bija Gerlains Šišerī, taču drīz vien kādā no līkumiem viņa automašīnā ieskrēja komandas biedrs Guilamē de Riders, kurš sagrieza Šišerī auto, kā rezultātā finišā GCK komandas boss finišēja piektajā vietā.

Finālā no pirmās starta vietas startēja Hansens un Bakeruds. Pēc starta pirmajā līkumā pirmais bija Bakeruds, kuram sekoja Timijs Hansens. Vēlāk abi braucēji saslīdēja un izlidoja no trases. Bakeruds spēja atgriezties otrajā vietā, kamēr Timijs Hansens sagriezās ap savu asi un atkrita uz piekto vietu. Jāpiebilst, ka šīs cīņas rezultātā no trases izlidoja arī Kevins Hansens. Tobrīd Bakeruds bija otrais, kamēr brāļi Hanseni 5. un 6.vietā. Ja sacīkstes tā beigtos tajā brīdī, tad par čempionu kļūtu Bakeruds, taču drīz vien spiests izstāties bija Timo Šeiders, kas uz ceturto vietu ļāva pakāpties Timijam. Ar to zviedru sportistam pietika, lai kļūtu par čempionu. Tikpat punktu sezonas kopvērtējumā arī Bakerudam, taču norvēģim nācās samierināties ar 2.vietu. Baumanim šajā sezonā 6.vieta.

Jāpiebilst, ka uz goda pjedestāla Bakeruds bija ārkārtīgi nikns uz brāļiem Hanseniem, nepaspiežot viņiem roku, kā arī izlaižot laistīšanos ar šampanieti.

Jāatzīmē, ka komandu ieskaitē pirmā vieta Hansen MJP komandai.

RX2 klasē kvalifikācijā uzvarēja Olivers Eriksons, kurš bija ātrākais visos četros braucienos. Ceturtais finišēja Vasīlijs Grjazins, kurš otrajā pusfinālā izcīnīja otro vietu, tādējādi iekļūstot finālā. Arī finālā, tāpat kā kvalifikācijā un pusfinālā, nepārspēts palika Eriksons, kamēr Grjazins pēc laba brauciena finišā tomēr palika ceturtais. Sezonas kopvērtējumā uzvarēja Eriksons (193), bet Vasīlijam sestā vieta (112).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png