profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vītols pēc 3.vietas Lielbritānijas rallijkrosa čempionātā gatavojas debijai autošosejā

Go4speed 28.10.2019 - 09:29 Vītols pēc 3.vietas Lielbritānijas rallijkrosa čempionātā gatavojas debijai autošosejā
Roberts Vītols ar komandu. Foto: No personīgā arhīva

Izcilu Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta Junior klases pēdējo posmu aizvadījis Roberts Vītols, izcīnot pirmo starta vietu finālā un uzvaru izšķirošajā braucienā, ziņo autocross.lv. Lielbritānijas čempionāta kopvērtējumā latvietim bronzas medaļa. Turpmākās Vītola gaitas – autošoseja Francijā.

Kroftas trasē nedēļas nogalē aizvadīti pēdējie divi britu čempionāta posmi. Sestdien Vītols izcīnīja ceturto vietu, bet svētdien, čempionāta devītajā posmā, Roberts bija lielisks, sasniedzot augstākos panākumus.

Atšķirībā no sestdienas, svētdien Krofta trasē valdīja sausi un saulaini apstākļi, kas no vienas puses solīja mazāk nervozu sacīksti nekā iepriekšējā dienā, taču arī mazāk zināmas trases nianses, jo Roberts sausos apstākļos sestdien pieredzi guva minimāli.


Foto: No personīgā arhīva

Pirmajos divos kvalifikācijas braucienos Vītols bija otrais, kas jau tobrīd konkurentu mainīgo rezultātu dēļ izvirzīja Robertu pirmajā vietā. Fināla pirmā starta pozīcija tika apstiprināta ar uzvaru trešajā kvalifikācijā. Finālā Vītols bija nepārspējams, gūstot pārliecinošu uzvaru, tuvāko sekotāju Patriku O`Donovanu pārspējot par nepilnām trim sekundēm, bet sestdienas uzvarētāju Lūku Konstentainu – par 3,6 sekundēm. Šis panākums Robertam pārliecinoši ļāva nosargāt trešo pozīciju čempionāta kopvērtējumā – galvenais drauds cīņā par bronzu Bens Seijers sacīksti noslēdza ceturtajā pozīcijā.

Uzvara Vītolu ģimenē tika uzņemta ļoti emocionāli, jo pastāv iespēja, ka ar šo finālbraucienu tiek pielikts punkts viņa viesizrādēm Lielbritānijā, un varbūt pat visai rallijkrosa karjerai. Lai gan precīzu plānu nākamajai sezonai nav, Vītols uzsācis koķetēšanu ar autošosejas sacensībām, un jau nākamajā nedēļas nogalē aizvadīs debijas sacīkstes Francijā. Jāatgādina, ka Roberta karjeras lielu daļu veido Latvijas un Baltijas kartinga čempionāts, tāpēc asfalta braukšana pilotam nav sveša.


Foto: No personīgā arhīva

Ceturtdien Nogaro trasē Vītolam būs izmēģinājumu braucieni ar TCR klases automašīnu. TCR klase šobrīd ir starptautiski strauji progresējoša autošosejas kategorija, veidojot faktiski prestižākos salonautomašīnu šosejas FIA čempionātus, ja neskaita atsevišķus nacionālos formātus kā vācu DTM, britu BTCC un tamlīdzīgi. Arī pēc FIA WTCC pasaules čempionāta izjukšanas tieši TCR automašīnas veido čempionāta turpinājumu – FIA Pasaules kausu.

Piektdien Robertam būs jābūt trasē uz kopējās situācijas iepazīšanu un sapulcēm. Savukārt sestdien jāaizvada Peugeot 208 Racing Cup seriāla kvalifikācija, kā arī četri 25 minūšu sacensību braucieni. Turklāt pēcpusdienā starp pēdējiem braucieniem būs jāpiedalās arī izturības brauciena kvalifikācija. Pats izturības brauciens – sešu stundu cīņa, komandā esot trim pilotiem – svētdien rīta pusē. Kā atzīst Vītols: “Nezinu, ko par to visu teiks rokas un galva, bet atpūsties īpaši daudz nesanāks!''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png