profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ekstroms atdod Larsonam vietu finālā, kurš neticamā veidā kļūst par čempionu (VIDEO)

Go4speed 23.09.2019 - 18:32 Ekstroms atdod Larsonam vietu finālā, kurš neticamā veidā kļūst par čempionu (VIDEO)
Foto: RallyX Nordic

Ar aizraujošām cīņām aizvadītajās brīvdienās Tierp Arena trasē, Zviedrijā, noslēdzās Ziemeļvalstu rallijkrosa čempionāta RallyX Nordic čempionāts. Pēdējā posmā uz starta izgāja 45 piloti, kuri cīnījās par šosezon pēdējiem pieejamajiem čempionāta punktiem četrās ieskaites klasēs – CrossCar, RX Academy, Supercar Lites un Supercar.

Pēc četrām kvalifikācijas kārtām līderis bija Robins Larsons, kurš bija ātrākais visās četrās kvalifikācijas kārtās. Otrais bija viņa komandas biedrs Matiass Ekstroms. Abi piloti brauca ar JC Raceteknik komandas Audi S1 Supercar automašīnām. Piektais tobrīd bija čempionāta kopvērtējuma līderis Olivers Eriksons.

Pirmajā pusfinālā ātrākais bija tieši Olivers Eriksons, kamēr Larsons palika ceturtais un nekvalificējās finālam. Tobrīd tas nozīmēja, ka par čempionu kļuvis Eriksons. Taču tad palīdzīgu roku Larsonam sniedza Ekstroms, kurš neizgāja uz startu finālā, ļaujot tajā startēt pirmajam rezervistam, kas bija Larsons…


Robins Larsons un Matiass Ekstroms

''Aizvadīju lieliskas brīvdienas. Pēc uzvaras pusfinālā man bija iespēja startēt finālā no pirmās starta rindas, taču nolēmu savu vietu atdot Larsonam, jo viņš vēl varēja kļūt par čempionu,'' raksta Matiass Ekstroms.

Finālā Larsons startēja no pēdējās rindas. Pēc džokera veikšanas Larsons bija piektais, kamēr līderis bija Eriksons. Kad līdz brauciena beigām palika viens aplis, līderim Eriksonam taisnē, spiežot bremzes, nolūza mašīnas ritenis, un sportists ielidoja apmalē. Tas uzvaru ļāva svinēt Kevinam Eriksonam, kamēr otrais palika Larsons, kuram pietika, lai par punktu apsteigtu Oliveru un triumfētu čempionāta kopvērtējumā.


Olivers Eriksons nespēja valdīt emocijas

''Nezinu, kas viņam atgadījās, bet esmu laimīgs par mūsu panākumu. Mums bija lielisks ātrums visu nedēļas nogali, taču pusfinālā mums bija nelielas problēmas. Finālā izdarīju visu, ko varēju izspiest no šī Audi. Nekad nepados,'' tā 2019.gada RallyX Nordic čempions Robins Larsons, kamēr Eriksons, kuru mierināja arī brāļi Timijs un Kevins Hanseni, ilgu laiku nespēja valdīt emocijas.

Čempionāta kopvērtējums:
1. Robin Larsson 169
2. Oliver Eriksson 168
3. Jere Kalliokoski 156
4. Ulrik Linnemann 116

Fināla brauciens (no 1:43:20)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png