profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Roberts Vītols aizvada dramatisku posmu Anglijā

Go4speed 23.09.2019 - 14:26 Roberts Vītols aizvada dramatisku posmu Anglijā
Roberts Vītols

Latvijas rallijkrosa braucējs Roberts Vītols Pembrijā aizvadījis kārtējos divus - sesto un septīto - posmus Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta Junior klasē. Pembrijas posmi izvērtās dramatiski un pie panākumiem Robertam šoreiz tikt neizdevās, ziņo autocross.lv.

Pirmā diena - posms bez fināla
Sestdien notikušajā sestajā posmā pirmajā kvalifikācijā Roberts uzrādīja trešo rezultātu, piekāpjoties vienīgi abiem galvenajiem konkurentiem Patrikam O'Donovanam un Lūkam Konstentainam. Tobrīd gan Vītola tēvs Uģis ziņoja, ka braucējs vēl nešķiet atvēries šai sacīkstei - varētu braukt ātrāk, taču Roberts vēl neatraisās pilnvērtīgai cīņai. Uģis pieļāva, ka viens no iemesliem varētu būt ziņa, ka iepriekšējā posmā Lidenhilā piedzīvotā avārija nav nesusi rezultātu izmaiņas, jo braucējs, kurš izsita Robertu no trases, saglabājis savu rezultātu. Iepriekš jau ziņojām, ka Lidenhilas incidenta izskatīšanu un rezultātu paziņošanu tiesneši bija atlikuši līdz šīs nedēļas nogales posmam Pembrijā.  

Otrajā kvalifikācijā Vītols startēja veiksmīgāk, gūstot otro vietu. Roberts par nepilnu sekundi piekāpās Konstentainam. Lai gan brauciena laikā O'Donovans visai kvalitatīvi uzsita pa latvieša mašīnas aizmuguri, tiesneši šajā gadījumā rezultātu nekā nemainīja.  

Trešā kvalifikācija nesa nepatīkamu iznākumu - brauciena sākumā notika sadursme, no kuras Vītols centās izbraukt līderpozīcijā. Taču neveiksmīgi atlēca viena no avarējušajām mašīnām, trāpot pa Roberta auto un saliecot plauktu. Ar noliektu riteni braucējs tika līdz finišam, taču sērijā tikai septītais rezultāts. Trīs braucienu summā tas nozīmēja piekto vietu pēc kvalifikācijas.   Situācija neveiksmīga, jo turpinājums Junior klases cīņām izvērtās gandrīz neticams. Finālā tika dots starts, bet otrajā līkumā notika vairāku mašīnu sadursme, pēc kuras brauciens tika apturēts. Tajā brīdī Vītola mašīna šķita apsista no visām pusēm, taču komanda braši stājās uz starta atkārtotajā startā.  

Tomēr arī nākamais fināla mēģinājums tika noslēgts ar sarkanajiem karogiem - jau atkal masveida avārijas dēļ. Tā kā jauniešu cīņas pamatīgi jauca sacensības dienas plānus, tika pieņemts lēmums finālam vēl vienu startu nedot, bet gan pasludināt posma iznākumu, balstoties uz kvalifikācijas rezultātiem. Vītolam tas nebija izdevīgi sliktā trešā brauciena dēļ, jo posms noslēgts piektajā vietā. Taču, tā kā cīņa par kopvērtējuma uzvaru pēc iepriekšējā posma kļuvusi gandrīz nereāla, komanda notikumus uztver drīzāk kā pieredzi nevis kaut ko briesmīgu.   Uģis Vītols: "Kā ir, tā ir, tāds lēmums pieņemts. Nekas ļauns nav noticis, drīzāk mēs ieguvām milzīgu pieredzi par to, kas un kā šādās situācijās notiek, kādi ir spriedumi, kādas ir sajūtas, ka uz starta finālā jāstājas vairākas reizes. Aizraujoši! Nekas, rīt ir jauna diena, skatīsimies, kāds būs turpinājums."

Otrā diena - anarhija trasē Otrajā dienā, kas bija čempionāta septītais posms, Roberts Vītols aizvadīja lielisku kvalifikāciju: braucienos guvis uzvaru un divas otrās vietas, latvietis kvalifikāciju noslēdza līderpozīcijā. Taču finālā notika neticamais - līdz ar aktīvām tiešajām cīņām konkurenti sāka stumdīt pa trasi līkumu iekšmalās izvietotos riepu krāvumus, tos notriecot, vai vienkārši nogriežot līkumus. Lai gan Junior klase izteikti tika brīdināta par trases norobežojumu aizskaršanu, izsišanu vai apbraukšanu, nekādi dramatiski lēmumi netika pieņemti. Roberts veica savus apļus pēc iespējas korektāk, neaizskarot līkumu iekšmalas. Tā vietā viņš bija spiests pat izbraukt no trases, jo ceļa vidū bija pārējo izsistie riepu krāvumi. Rezultātā fināls noslēgts septītajā vietā, kas nozīmē, ka Pembrijas nedēļas nogale izvērtusies katastrofāla rezultātu ziņā.  

Pašlaik latviešu komanda nav saņēmusi oficiālo personu skaidrojumu par trasē piedzīvotajām situācijām. Interesanti, ka sestdienas viens no fināla apturēšanas iemesliem bija tieši riepu krāvuma nonākšana trasē...   Video no Roberta Vītola mašīnas, kurā labi redzama citu sportistu nekautrēšanās trases nogriešanā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png