profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis: Rallijkross dažreiz ir skarbs, šoreiz Reinim nepaveicās ar manu taktiku

Go4speed 15.09.2019 - 19:21 Baumanis: Rallijkross dažreiz ir skarbs, šoreiz Reinim nepaveicās ar manu taktiku
Foto: Tom Banks

Pamatīgi slapjos apstākļos CSDD Biķernieku trasē noslēdzies Neste World RX of Latvia posms, kurā STARD komandas pilots Jānis Baumanis izcīnīja vietu pusfinālā, tomēr nedaudz pietrūka ātruma un veiksmes, lai sasniegtu finālbraucienu.

LIETAINĀ DIENĀ BIĶERNIEKOS IZCĪNĪTS PUSFINĀLS
Otrā sacensību diena Jānim iesākās ar braucienu no pirmās starta pozīcijas otrajā braucienā. Blakus Jānim uz starta stājās Gijams de Riders, Matvejs Furaškins, Pals Treijs un Kristians Sabo. Jānim padevās labs starts, pēc kura izdevās iekārtoties uzreiz aiz Sabo. Aizvadot stabilu un ātru braucienu Jānim izdevās finišēt otrajam, kvalifikācijas kopējā ieskaitē ieņemot sesto pozīciju.
Noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā Latvijas autosportists startēja kopā ar Robinu Larsonu, Timuru Timerzjanovu, Sirilu Reimondu un Kevinu Hansenu. Starta brīdis Jānim nebija pats veiksmīgākais, tomēr trasē izdevās tikt garām šī gada Eiropas čempionam Larsonam, paceļoties uz ceturto vietu. Noslēgumā STARD pilotam 4. vieta braucienā un 12. ceturtajā kvalifikācijā, kas deva iespēju stāties uz starta arī pusfināla braucienā.

Pusfināla pirmajos līkumos, kā jau Biķernieku trasē ierasts, neliela pagrūstīšanās, pēc kā Jānis iekārtojās piektajā vietā, aiz tautieša Reiņa Nitiša muguras. Kad Nitišs devās džokeraplī, Baumanis pacēlās uz ceturto vietu, tomēr pēc tam, kad 5. aplī pats devās džokerī, Jānis atkrita līdz 6. pozīcijai, kurā arī finišēja māju posmā.

Nu čempionātā gaidāma divu mēnešu pauze, bet sezona Jānim Baumanim noslēgsies ar posmu Dienvidāfrikā.


Foto: Tom Banks

"Grūti aprakstīt vārdiem, kāda bija redzamība. Jau trešajā aplī neko nevarēju redzēt, braucu ar aizsietām acīm. Logs bija galīgi aizsvīdis," portālam ''Sportacentrs.com'' stāsta Jānis Baumanis, parādot arī video ierakstu no mašīnā esošās kameras, kurā redzams, ka, visticamāk, tiešām latvietim bijis ļoti grūts brauciens. "Ceturtajā aplī pirmoreiz ieraudzīju Reini, piektajā viņš bija pavisam aiz muguras, tad uzreiz gāju džokerī. Biju pārsteigts, ka viņš džokeri izbrauca jau pirmajā aplī, zinot, ka aiz muguras esam Sābo un es. Viņš uzņēmās ļoti lielu risku un beigās rezultāts nav tāds, ko viņš vēlējās. Droši vien, šobrīd viņš ir ļoti bēdīgs un iet pa gaisu, bet tāds ir rallijross. Man arī tā bijis daudzas reizes - citreiz es esmu kādu nobremzējis, citreiz es esmu bremzēts. Stulbi, ka tā sanāca mājas posmā, bet taktikas kārtīgi jāizdomā pirms starta. Internets droši vien ir uzsprādzis un daudzi sūdzēsies, bet rallijkross ir rallijkross. Varbūt man vajadzēja iet ātrāk džokerī, bet es neesmu pie rācijas, nezinu, kas aizmugurē notiek. Ātruma šoreiz galīgi nebija, bet redzamība arī bija tikai pa sānu lodziņu."

"Ja es būtu Reini redzējis ātrāk, domāju, ka jā, dotos ātrāk džokerī. Kļūda no viņa puses, kļūda no mana spotera puses - rallijkross dažreiz ir skarbs, šoreiz Reinim nepaveicās ar manu taktiku. Spoteris ir mans tēvs, bet viņš lēmumus nepieņem viens, viņam blakus ir vēl divi citi cilvēki. Stulbi, ka tā sanāca, bet uzskatu, ka mums abiem bija nepareizas taktikas ar džokeri," atzina Baumanis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png