profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Latvia RX' uzvar Timijs Hansens, Nitišs un Baumanis paliek bez fināla

Go4speed 15.09.2019 - 16:52 'Latvia RX' uzvar Timijs Hansens, Nitišs un Baumanis paliek bez fināla
Reinis Nitišs un Jānis Baumanis. Foto: Facebook.com/Neste world RX

Pasaules rallijkrosa čempionāta "Neste World RX of Latvia" posmā Biķernieku trasē šodien lietainos laika apstākļos "SuperCar" klasē finālu sasniegt neizdevās ne Reinim Nitišam, ne Jānim Baumanim.

Reinis Nitišs kvalifikācijas braucienos izcīnīja sesto vietu, bet Jānis Baumanis ierindojās 12. vietā, turklāt šo pozīciju viņam nodrošināja Francijas autosportistam Sirilam Reimonam piespriestais sods. Nitišs kvalalifikācijā četros braucienos kopā nopelnīja 146 punktus, bet Baumanis - 131 punktu, kas ļāva apsteigt Reimonu par trim punktiem un iespraukties pusfinālā kā 12. vietas ieguvējam. Atgādinām, ka pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem, kas tika aizvadīti sestdien, Nitišs bija 11. vietā, bet Baumanis ieņēma 13. pozīciju.

Uzvaru kvalifikācijā izcīnīja norvēģis Andreass Bakeruds (164 punkti), kurš par trim punktiem apsteidza zviedru Timiju Hansenu, bet trešais ar 156 punktiem bija lietuvietis Roks Bačuška.

Nitišs un Baumanis abi startēja otrajā pusfinālā - Reinis no otrās rindas, bet Jānis no trešās rindas. Nitišs pusfinālā ieņēma ceturto vietu, piektais bija ungārs Kristiāns Sabo, bet Baumanis palika sestajā vietā. Finālam kvalificējās labāko trijnieks - brāļi Timijs un Kevins Hanseni, kā arī krievs Timurs Timerzjanovs. No otra pusfināla vietas finālā izcīnīja Bakeruds, soms Niklass Grenholms un brits Laiems Dorans.

Finālā ātrākis bija Timijs Hansens, kuram sekoja Gronholms un Bakeruds. Ceturto vietu ieguva Kevins Hansens, piektais bija Timerzjanovs, bet sesto pozīciju ieņēma Dorans.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pirmspēdējā posma līderpozīciju ar 187 punktiem pārņēmis Timijs Hansens, tikai par punktu mazāk ir Bakerūdam, bet trešais ar 179 punktiem ir Kevins Hansens. Ceturtais ar 157 punktiem ir Grēnhelms. Baumanis ar 126 punktiem ir piektajā pozīcijā, bet Nitišs, kurš piedalījies tikai trīs posmos, nopelnījis 40 punktus, kas kopvērtējumā dod 14. vietu.

Eiropas ralljkrosa čempionātā "SuperCar" klasē Jānis Veģeris kvalifikācija sakrāja 121 punktu, kas neļāva pakāpties augstāk par pēdējo, 15. vietu.

Izmantotie resursi:
www.sportacentrs.com
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png