profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumaņa automašīnai pirms 'Latvia RX' posma sagaidāmi uzlabojumi

Go4speed 04.09.2019 - 12:28 Baumaņa automašīnai pirms 'Latvia RX' posma sagaidāmi uzlabojumi
Foto: Stard Austria

''Neste World RX of Latvia'' posmā uz starta izies trīs latviešu sportisti – Jānis Baumanis, Reinis Nitišs un Jānis Veģeris. Lielākās cerības tiek liktas uz Jāni un Reini, kuri šogad Pasaules RX spējuši kāpt uz goda pjedestāla.

Kā otrdien notikušajā preses konferencē atklāja Jānis Baumanis, kurš pirms ''Latvia RX'' posma kopvērtējumā ieņem augsto piekto vietu, tad uz šo posmu viņa automašīnai būs uzlabojumi.

''Komanda ir padarījusi lielisku darbu pirmssezonā, kā arī pats palīdzēju komandai pirms sezonas attīstīt auto, tāpēc tas rezultāts arī šobrīd ir tik labs, kas mums ļauj regulāri iekļūt pusfinālā, cīnīties par vietu finālā un pjedestāliem. Tāpat darbs turpinās arī sezonas laikā, kas mums ļauj visu laiku attīstīties un iet uz priekšu. Trasēs, kur ir mazs saķeres koeficients, tur esam atraduši labus regulējumus, kas tādās trasēs ļauj cīnīties par vietu uz goda pjedestāla, bet trasēs, kur ir ļoti laba saķere, tur cīnāmies ar ātrumu, kas nedaudz pietrūkst līdz līderu tempam,'' iesāk Jānis Baumanis.

''Ja Rīgā ir sauss un saulains laiks, tad ir laba saķere, bet, ja līst, tad ir pilnīgi savādāk. Šobrīd prognozes ir dažādas. No braucēju viedokļa būtu priecīgs par lietu.''

''Trešdien došos uz Austriju, kur izmēģināšu pilnīgi jaunus piekares regulējumus, pie kuriem inženieri strādāja trīs četrus mēnešus. Viss ir uzrasēts un uztaisīts dzīvē, tāpēc cerams, ka tas palīdzēs mums kļūt vēl ātrākiem,'' turpina Jānis.


Foto: Stard Austria

Mūsu sportists atklāja, ka šogad šī būs pirmā reize, kad viņa mašīna ir atpakaļ bāzes vietnē Austrijā, Vīnē, jo auto visu laiku ceļo pa pasauli no vienām sacensībām uz otrām, līdz ar to tagad būs pirmā reize šogad, kad auto varēs nomainīt detaļas un uztaisīt mazu rebildu.

Tikmēr sarunā ar LNT Sporta ziņām Jānis atklāja, ka līdz līderiem viņam trūkst 0,3 sekundes aplī. ''Mums līdz bijušajām rūpnīcu komandu automašīnām pietrūkst 0,3 sekundes aplī, kas ir 1,2 sekundes uz četriem apļiem, kas autosportā ir daudz. Ir darbiņš, kas vēl jāizdara. To, ko darīsim Austrijā, domāju, ka mums palīdzēs, bet, vai tas noņems uzreiz 0,3 sekundes, to nezinu.''

Jautāts, kā sportists skatās uz elektroautomašīnām, Jānis atzina, ka viņš uz to raugās pozitīvi. ''Uz elektroautomašīnu ienākšanu Pasaules RX skatos ļoti pozitīvi. Jaunais auto vizuāli izskatīsies gandrīz vienādi ar manu šī brīža automašīnu. Arī FIA prezidents Žans Tots iet uz to, lai dažādās disciplīnās iesaistītu vairāk elektromobiļu vai hibrīdu sistēmas. Pasaule uz to iet – katram autoražotājam parādās kāda elektromašīna, un es domāju, ka rallijkross ir perfekta platforma, ko izmantot autoražotājiem, lai uzlabotu savas ielas mašīnas.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png