profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijkrosa čempionāta 2. posmā jaunas automašīnu klases un drifta šovs

Go4speed 05.06.2019 - 09:40 Rallijkrosa čempionāta 2. posmā jaunas automašīnu klases un drifta šovs
Foto: Mārtiņš Skulte

15.jūnijā Salas novada, Salas pagastā, Biržos, autotrasē Baroni norisināsies Latvijas rallijkrosa čempionāta 2019. gada sezonas otrais posms. Atjaunota trase, liels sacensību automašīnu klašu daudzums un divi īpaši skatītājiem paredzēti šovi.

Pasākuma organizatori 2018. un 2019. gada laikā pamatīgi strādājuši pie trases pārbūves un uzlabošanas darbiem. Izbūvēti papildus jauni elementi, pārbūvēts un atjaunots asfaltētais segums, tādējādi paplašinot trases izmantošanas iespējas.

Līdz ar to sacensības šogad norisināsies neierasti lielā klašu daudzumā. Līdzšinējo četru klašu vietā pasākuma dienā būs iespējams vērot sacīkstes veselās sešās automašīnu klasēs. Braucēji sacentīsies piecās Latvijas rallijkrosa čempionāta klasēs. Kā ierasts, tās būs Lada RX, Super 1600, Touring car, Open RX un šo sacensību jaunums – mini bagiju klase, kas īpaši aizraujoša liksies pasākuma mazākajiem apmeklētājiem. Tāpat, kas nebijis “Baronos” ir tas, ka papildus norisināsies sacensības kausa izcīņas klasē – BMW RX.

Sacensību programma:
Sestdiena, 15. jūnijs
10:40 Sacensību atklāšanas ceremonija
11:00 Sacensību starts
1., 2. kvalifikācijas braucienu sērija
3. un 4. kvalifikācijas braucienu sērija
Drifta paraugdemonstrējumi
Pusfinālu braucieni
Drifta paraugdemonstrējumi
Fināls


Publicitātes foto

Paralēli cīņām autotrasē diena būs citām aktivitātēm bagāta. Kā nemainīga tradīcija jau otro gadu pasākuma vadītājs būs autosporta pasaulē erudītais Ģirts Timrots. Mazākie sacensību apmeklētāji varēs izpriecāties atrakcijās un īpašās radošajās darbnīcās.

Pieagušajiem pasākuma apmeklētājiem tiks piedāvāts kas nebijis – īpaši šim pasākumam sagatavots augstākā līmeņa drifta šovs, kas būs iespējams pateicoties jaunajam, īpaši veidotajam segumam. “Pateicoties jaunajam segumam autotrasē "Baroni", mums būs iespējams veiksmīgi parādīt savas spējas driftā, ka vietējiem Jēkabpiliešiem, tā arī ciemiņiem no citām pilsētām. Par uzlaboto trasi ir priecīgi gan tie, kas vēlās tikai izmēģināt savas prasmes šajā jomā, gan jau pieredzējušie sportisti. Trase tagad ir piemērota sākot ar ielas klases auto un līdz pat ļoti jaudīgajām PRO klases drifta mašīnām. Rallijkrosa laikā, vienā no pārtraukumiem, skatītājiem būs iespēja redzēt drifta paraugdemonstrējumus un to, ko mēs spējam jaunizveidotajā trasē. Drifta šovā sacentīsies Street VS PRO, jeb ielas klases auto (Kenets Valters) ar 192zs pret PRO klases auto (Artūrs Miškinis) ar 710zs. Centīsimies ikvienam no apmeklētājiem parādīt to, ko iespējams ar abu klašu auto,” tā par drifta šovu stāsta pieredzējušais drifta sportists Artūrs Miškinis.

Ieejas biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā Astarte Nafta degvielas uzpildes stacijās Biržos, Jēkabpilī, Līvānos, Pļaviņās, Viesītē un Aknīstē. Iepriekšpārdošanas biļešu cena 5 EUR. Ieejas maksa sacensību dienā - 7 EUR. Pensionāriem biļetes cena iepriekšpārdošanā un sacensību dienā tikai 2 EUR. Bērniem, augumā līdz 1,5 m un 1.grupas invalīdiem – ieeja pasākumā bez maksas.

Pasākuma apmeklētājiem, kas nedzīvo Jēkabpilī un pilsētās, kurās iespējams iegādāties biļetes uz šo posmu, iepriekšpārdošanā tiek piedāvāta iespēja tās iegādāties internetā, rakstot uz e-pastu sknsports@inbox.lv.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Lapiņa,
Biedrība "SKN Sports"

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png