profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis pirmo reizi šosezon neiekļūst finālā

Go4speed 26.05.2019 - 20:39 Baumanis pirmo reizi šosezon neiekļūst finālā
Foto: Tom Banks

Latviešu rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis svētdien Silverstounas trasē aizvadīja lielisku pirmo startu pasaules čempionāta ceturtā posma pusfinālā, bet atkārtotajā startā viņš vairs tik veiksmīgs nebija un pirmoreiz šosezon palika bez iekļūšanas finālā. Tomēr kopvērtējumā latvietis saglabājis ceturto vietu, ziņo Sportacentrs.com.

Kvalifikācijā Baumanim bija tikai viens ļoti veiksmīgs brauciens, kurā pa brīvu trasi viņš uzrādīja ceturto labāko laiku, tomēr četru braucienu summā latvietis bija desmitais, kas nozīmēja, ka pusfināls jāsāk no trešās rindas.

Pirmais pusfināls noslēdzās negaidīti - kaut uzvaru guva Timijs Hansens, viņa brālis Kevins, kurš ir kopvērtējuma līderis, pēdējā aplī, atrodoties džokerī, sagriezās un palika bez fināla.

Sekojošajā otrajā pusfinālam Baumanim izdevās fantastisks starts iekšmalā un pēc otrā līkuma viņš jau bija otrajā vietā. Tomēr trasē notika ļoti sīva stīvēšanās, kas noslēdzās ar Joni Vimana mašīnas palikšanas uz sāna un brauciens tika apturēts.

Atkārtotajā startā sportisti uzvedās daudz prātīgāk un Baumanis distancē aizbrauca kā ceturtais, turpinājumā augstāk nespējot pakāpties, kas nozīmēja, ka latvietim finālu neizdevās sasniegt. Tieši Baumanis bija vienīgais sportists, kurš visos pirmajos šīs sezonas etapos ticis finālā, bet tagad šādu sportistu vairs nav.


Foto: Tom Banks

"Silverstouna mums bija smags posms. Pusfināls sākās labi, bet, gatavojoties otrajam startam, kaut kas bija iesprūdis ātrumkārbā. Redzējām, ka atkārtotajā startā pietrūka ātruma, lai tiktu garām Sābo. Ja Beļģijā bijām ļoti labi atraduši regulējumus, kā arī bija mitrs, šeit ir ciets segums, cieta trase, bija mums jauna amortizācija un acīmredzot ar to īsti neizdevās sastrādāties," intervijā Latvijas Televīzijai pēc starta teica sportista tēvs Andris Baumanis. "Šoreiz nepadevās neviens starts, tas, iespējams, ir saistīts ar amortizāciju, kas ir citādāka nekā iepriekš."

Tikmēr finālā pēc starta pirmais aizbrauca Andreass Bakarūds, tomēr Timijs Hansens bija ātrāks un ar veiksmīgu džokera stratēģiju apsteidza viņu, kamēr trešo vietu guva Antons Marklunds.

Kopvērtējumā vietām apmainījās brāļi Hanseni, tagad līderim esot Timijam, bet Baumani kopvērtējumā apsteidza Bakerūds. Tikmēr pats latvietis tagad par punktu ir priekšā Timuram Timerzjanovam, kurš pirms šī etapa bija trešais.

Fināla rezultāti:
1. Timijs Hansens Zviedrija 4:03.903
2. Andreass Bakerūds Norvēģija 4:04.790
3. Antons Marklunds Zviedrija 4:05.506
4. Timo Šeiders Vācija 4:06.352
5. Kristians Sābo Ungārija 4:11.584
6. Liams Dorans Lielbritānija DNF

Kopvērtējums
1. Timijs Hansens Zviedrija 88
2. Kevins Hansens Zviedrija 84
3. Andreass Bakerūds Norvēģija 77
4. Jānis Baumanis Latvija 62
5. Timurs Timerzjanovs Krievija 61
6. Liams Dorans Lielbritānija 60
7. Antons Marklunds Zviedrija 52
8. Timo Šeiders Vācija 52
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png