profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ekstroms startēs Beļģijas RX posmā

Go4speed 16.04.2019 - 13:10 Ekstroms startēs Beļģijas RX posmā
Foto: www.fiaworldrallycross.com

2016.gada pasaules rallijkrosa čempions Matiass Ekstroms paziņojis, ka viņš ar ''Audi S1 quattro'' piedalīsies sezonas trešajā Pasaules RX posmā, kas notiks Beļģijā, Spa-Francorchamps trasē. Sportists startēs JC Raceteknik komandas sastāvā, kas startēs ar divām mašīnām. Otru auto pilotēs beļģu pilots Enzo Ide.Tieši šī komanda šī gada sākumā no EKS vienības iegādājās divas 2017.gada sezonas ''Audi S1 EKS RX Quattro'' automašīnas.

Līdz šim Ekstroms Pasaules RX startēja piecas sezonas, kuru laikā viņš izcīnījis desmit uzvaras, kā arī 22 reizes kāpis uz goda pjedestāla. ''Sēžot dīvānā un vērojot Abū Dabī RX posmu, iztēlojos, ka varētu startēt un Eau Rouge līkumā plakaniski braukt ar 200 km/h lielu ātrumu. Tas sāka kļūt ļoti vilinoši. Pajautāju, vai JC Raceteknik komandas īpašniekam būtu interesanti, ka es varētu braukt ar savu bijušo Pasaules RX čempionāta uzvarētājmašīnu. Ja viņam tas neliktos interesanti, tad man nebūtu iespēja to darīt. Tagad būs jauki piedalīties sacīkstēs sava prieka pēc un izbaudīt tās, jo, kad tu brauc jau rūpnīcas komandas līmenī, uz tevi gulstas atbildība. Bet, kad tu dodies uz sacīkstēm sava prieka pēc, fanu dēļ un parūpēties par labu šovu, tad tas ir savādāk. Protams, gribu izcīnīt uzvaru – par to nav nekāda diskusija. Šis posms noteikti būs citādāks,'' tā Matiass Ekstroms.


Foto: www.fiaworldrallycross.com

Zviedru sportists piebilda, ka viņš JC Raceteknik komandas īpašniekam Džoelam Kristofersonam un komandai grib nodot pieredzi. ''Vienmēr esmu mīlējis šo auto. Priecāšos, ja ar šo mašīnu varēs braukt uz riska robežas, kā jau esmu to darījis vairākkārt. Ja auto būs pietiekami ātrs, tad mēs varam izcīnīt trofeju, bet, ja tas nebūs ātrs, tad mēs vienkārši smaidīsim.''

Jāatzīmē, ka Ekstromam vēl nav padomā auto dizains uz Beļģijas RX posmu, tāpēc sportists savos sociālajos tīklos publicējis baltu dizainu, cerot uz fanu idejām.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png