profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas RX posmā uz starta izies 49 Supercar mašīnas; Latviju pārstāvēs trīs piloti

Go4speed 14.09.2016 - 15:34 Latvijas RX posmā uz starta izies 49 Supercar mašīnas; Latviju pārstāvēs trīs piloti
Foto: FIA Worldrallycross.com

Trešdien publicēts ''Neste World RX of Latvia'' posma dalībnieku saraksts. Kā ziņo sacensību organizatori, tad uz starta izies 49 Supercar automašīnas (25 ekipāžas startēs Eiropas RX ieskaitē) un 12 RX Lites spēkrati.


Jānis Baumanis. Foto: Rihards Baumanis / Baumanis Motorsport Photography

Pasaules RX Supercar klasē uz starta izies 24 braucēji, kuru vidū būs arī daži pārsteigumi. Uz starta bez jau ierastajiem dalībniekiem izies bijusī itāļu rallija zvaigzne Džidži Galli (67 starti WRC), kurš pilotēs Kia Rio automašīnu. Lai arī nesen JRM komanda paziņoja, ka Liama Dorana vietā komandā brauks Gajs Vilks, Rīgas posmā bez Vilksa uz starta izies arī Dorans, kurš trasē dosies ar tās pašās komandas Mini automašīnu. Līdz ar to Latvijas posmā uz starta izies tādas zvaigznes kā Sebastjans Lēbs, Peters Solbergs, Kens Bloks, Matiass Ekstroms u.c.

Latviju šajā klasē pārstāvēs Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, taču patīkami, ka uz starta šajā klasē izies vēl divi braucēji no Baltijas. Lietuvas braucējs Nerijus Naujokaitis uz starta izies ar ''Škoda Fabia'', bet igaunis Janno Ligurs pilotēs ''Ford Fiesta''.


Kens Bloks. Foto: Rihards Baumanis / Baumanis Motorsport Photography

RX Lites ieskaitē pēdējā posmā startēs 12 braucēji, kuru vidū būs Vasīlijs Grjazins, kā arī latviešu sportists Mārtiņš Lapiņš, kuram tās būs otrās sacīkstes ar šo auto.

Atgādināsim, ka Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāts turpināsies jau šajā nedēļas nogalē ar sezonas devīto posmu, kas norisināsies slavenajā F1 trasē Circuit de Barcelona-Catalunya, bet jau divas nedēļas vēlāk – 1. un 2. oktobrī – sekos Neste World RX of Latvia posms Rīgā, Biķernieku trasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png