profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis Portugāles RX izcīna 2.vietu, Marklunds kļūst par čempionu

Go4speed 18.09.2022 - 20:05 Baumanis Portugāles RX izcīna 2.vietu, Marklunds kļūst par čempionu
Foto: Tom Banks

Portugālē aizvadīts piektais FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posms. Atgādināsim, ka sestdien Johanam Kristofersonam izdevās turpināt uzvaru sēriju, izcīnot ceturto panākumu aizvadītajās četrās sacīkstēs. Uz pjedestāla viņam līdzās kāpa Ole Kristians Veibijs un Timijs Hansens. Tikmēr notikumiem bagātās cīņās Eiropas čempionāta ieskaitē Jānis Baumanis pirmo dienu noslēdza trešajā vietā.

WorldRX
Svētdiena sākās ar SuperPole izcīņu, kur ātrākais bija Kristofersons, par 0,244 sekundēm apsteidzot komandas biedru Veibiju, bet 0,635 sekundes atpalika Niklas Gronholms. Pēc tam sekoja pirmais kvalifikācijas brauciens, kur pārliecinoši ātrāko laiku uzrādīja Kristofersons, par 2,1 sekundēm apsteidzot Timiju Hansenu, bet 3,4 sekundes atpalika Ole-Kristians Veibijs. Jāpiebilst, ka pirmajā iebraucienā līderis bija Niklas Gronhoms, taču kārtējā pārsistā riepa somu braucēju atsvieda uz astoto vietu.

Pēc tam sekoja divi Progresijas braucieni, kur pirmajā braucienā izvērtās ārkārtīgi sīva cīņa starp Kevinu Hansenu un Kristofersonu. Vispirms Hansens apdzina trasē Kristofersonu, bet noslēdzošajā aplī un džokera rēķina Johans apsteidza Hansenu. Taču jau pēc pāris līkumiem Hansens vēlreiz uzbruka tajā pašā vietā kur iepriekš, un arī šoreiz, talkā liekot elkoņus, Hansenam izdevās apsteigt Johanu un izcīnīt uzvaru. Otrajā braucienā ātrākais bija Timijs Hansens.


Pirmajā pusfinālā pirmajā līkumā notika sadursme starp Kevinu Hansenu un Niklasu Gronholmu, pēc kā Kevins bija spiests izstāties, kamēr Gronholms izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Otrajā pusfinālā uzvaru izcīnīja Kristofersons, kamēr viņa sīvākais konkurents Timijs Hansens džokerī sagriezās, tādējādi finišējot trešajā vietā, priekšā palaižot ne tikai Kristofersonu, bet arī Oli-Kristianu Veibiju. Finālā no starta kā līderis aizgāja Timijs Hansens, taču viņam cieši sekoja Kristofersons. Vēlāk Kristofersons uzbruka un apdzina Hansenu, taču tiesneši par šo apdzīšanas manevru Johanam piešķīra desmit sekunžu sodu, kā rezultātā Kristofersons zaudēja savu pirmo vietu. Uzvaru svinēja Gronholms (septītā uzvara karjerā), otrais palika Veibijs, bet trešā – Klāra Andersone, kurai šis bija pirmais goda pjedestāls pasaules RX.

Kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Kristofersons (91), kuram seko Veibijs (70) un T.Hansens (66).

Euro RX1

Trešajā kvalifikācijā Jānim Baumanim, kurš pēc pirmās dienas ieņēma trešo vietu, no ārmalas padevās lielisks starts. Jānis pirmajā līkumā iebrauca kā līderis, aiz sevis atstājot vienu no galvenajiem favorītiem Antonu Marklundu. Diemžēl vēlāk Baumanis, būdams līderis, aizķēra iekšmalas apmali, kas sportista automašīnu uzreiz pārsvieda uz ārmalu, kur tika taranēta ārmalas apmale, pēc kā Jānis sagriezās un zaudēja pirmo pozīciju. Finišā ātrākais bija Marklunds, bet Baumanim 12.vieta. Pēc trim kvalifikācijām Jānis ieņēma piekto vietu (trīs kvalifikācijās 1., 12. un 12.vieta), kamēr pirmais bija Enzo Ide. Pēc tam sekoja progresijas brauciens, kur Jānis savā braucienā ieņēma otro vietu, sīvā cīņā piekāpjoties Marklundam.

Pirmajā pusfinālā ātrākais bija Enzo Ide, bet otrajā pusfinālā ātrākais bija Baumanis. Finālā pirmajā līkumā kā līderis aizgāja Ide, kuram sekoja Baumanis. Tikmēr Marklunds pēc neliela kontakta atkrita uz pēdējo vietu. Turpinājumā Ide spēja saglabāt vadību, kamēr Baumanis centās apdzīt beļģu sportistu. Finišā ātrākais bija Ide, kuram tā bija pirmā uzvara Eiropas rallijkrosa čempionātā. Baumanis finišēja otrais. Marklunds finišēja ceturtajā vietā, bet zviedru sportistam pietika, lai priekšlaicīgi kļūtu par Euro RX1 čempionu.

Kopvērtējumā līderis ir Marklunds (80), kuram seko Baumanis (58) un Ide (55).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png