profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pastrana kļūst par 'Nitro RX' čempionu, Baldiņš paliek ārpus fināla (VIDEO)

Go4speed 05.12.2021 - 23:25 Pastrana kļūst par 'Nitro RX' čempionu, Baldiņš paliek ārpus fināla (VIDEO)
Foto: Qnigan Rallycross media

Aizvadīts ''Nitro Rallycross'' čempionāta noslēdzošais posms. Pēc sestdienas 1:1 dueļiem, kuros ātrākais bija Skots Spīds, svētdien startēja izšķirošās cīņas. Pirmajā braucienā no pirmās rindas startēja Kevins Hansens un kopvērtējuma līderis Trevis Pastrana. Aizraujošā braucienā ātrākais bija Pastrana, kuram 0,4 sekundes zaudēja Kevins Hansens. Otrajā braucienā uzvaru svinēja Timijs Hansens, kuram nepilnas divas sekundes zaudēja Olivers Eriksons. Trešajā braucienā no otrās starta rindas, līdzās Liamam Doranam, startēja Ronalds Baldiņš. Starts šoreiz Baldiņam nebija tas ātrākais, un pēc pirmā līkuma mūsu sportists ieņēma pēdējo piekto vietu. Pārliecinošu uzvaru braucienā svinēja Skots Spīds, kuram 4,1 sekundi zaudēja Taners Fausts. Baldiņš, atpaliekot 9,3 sekundes, ierindojās ceturtajā vietā.

Pēc tam sekoja pusfināla braucieni. Pirmajā pusfināla braucienā no trešās starta rindas startēja Ronalds, kurš pēc pirmā apļa bija trešais, priekšā pārējiem trīs braucējiem, kuri jau bija izbraukuši džokeri. Baldiņš džokerī devās otrajā aplī, pēc kā mūsu sportists trasē atgriezās sestajā vietā. Pārliecinošu uzvaru svinēja Kevins Hansens, aiz sevis atstājot Robinu Larsonu, bet latviešu sportists ieņēma piekto vietu, atpaliekot vairāk nekā desmit sekundes.


Foto: QNIGAN Rallycross Media

Otrajā braucienā divas reizes trasē tika izkārti sarkanie karogi. Ar trešo piegājienu sportistiem izdevās sasniegt finišu, kur ātrākais bija Stīvs Arpins (viens sarkanais karogs iepriekš tika izkārts tieši Arpina dēļ, kura auto bija palicis trases malā pirms lielā tramplīna). Otrais sākotnēji bija Freizers Makonels, taču vēlāk sportists saņēma sodu, kas uz otro vietu ļāva pakāpties Čeisam Eliotam.

Pēc tam sekoja pēdējās cerības brauciens, kurā uz starta izgāja astoņi braucēji, lai cīnītos par vienu vietu uz lielo finālu. Aizraujošā cīņā uzvaru svinēja Taners Fausts, kuram 0,6 un 0,9 sekundes zaudēja brāļi Kevins un Olivers Eriksoni. Sestā vieta Baldiņam, kas nozīmēja to, ka mūsu sportistam šīs sacensības ir galā.

Pirms izšķirošā brauciena uz titulu pretendēja trīs sportisti – Pastrana, Spīds un T.Hansens. No pirmās starta rindas startēja Spīds un T.Hansens, bet no otrās – Pastrana un K.Hansens. Pirmajā līkumā pēc K.Hansena un Pastranas kontakta Pastrana diezgan spēcīgi ieskrēja sānos komandas biedra Spīda automašīnā, kas vadībā ļāva izvirzīties T.Hansenam. Zviedru sportistam cieši sekoja Pastrana, kamēr K.Hansens bija priekšā Spīdam. T.Hansenam izdevās nosargāt pirmo pozīciju, kamēr otrais finišēja viņa brālis Kevins. Trešais palika Spīds, bet Pastrana, kurš džokerī devās pēdējā aplī, atkrita uz ceturto vietu.

Saskaitot punktus, kļuva zināms, ka Pastranam un Spīdam ir vienāds punktu skaits, taču par čempionu kļuva Pastrana. Otrais Spīds, bet trešais palika T.Hansens, kuram bija par punktu mazāk.

Finālbrauciena rezultāti:


Čempionāta kopvērtējums:


Finālbrauciens:


Baldiņa braucieni - 28:40, 1:00:00 un 2:16:00
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png