profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Šādā konkurencē kļūdas netiek piedotas

Mārtiņš Jankovskis 19.05.2021 - 20:19 Nitišs: Šādā konkurencē kļūdas netiek piedotas
Reinis Nitišs

Pēc četriem ''RallyX Nordic'' posmiem kroskartu klasē augsto ceturto vietu 32 braucēju konkurencē ieņem Reinis Nitišs. Diemžēl 4.posmā pēc lieliskām četrām kvalifikācijām, pēc kurām Reinis ieņēma ceturto vietu, mūsu sportists pusfinālā izcīnīja trešo vietu, kas liedza otro posmu pēc kārtas iekļūt finālā.

Pēc posma Reinis savos sociālajos tīklos atzina, ka ir neapmierināts gan ar savu braukšanu, gan tiesnešu darbu, taču vēlāk, rimstot emocijām, Nitišs atzīmēja, ka cīņā ar konkurentu, kur, visticamāk, tika zaudēta vieta finālā, viss esot bijis noteikumu robežās.

''Otrajā posmā aizvadīju četras labas kvalifikācijas, kas kopvērtējumā deva ceturto vietu un pirmo rindu pusfinālā. Pusfinālā padevās perfekts starts, kas ļāva aizbraukt kā pirmajam. Zināju, ka trase slīd, bet gribējās izdarīt maksimumu un cīnīties par uzvaru,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Reinis Nitišs.

Foto: Reinis Nitiss RX

''Pirms pusfināla spoteris man teica, ka pēdējais līkums ir slidens. Bremzējot pirmā apļa pēdējā līkumā, sapratu, ka nedaudz izslīdēšu. Tikko nobraucu metru no ideālās trajektorijas, tā konkurents no muguras uzreiz bija klāt. Apdzīt viņš mani tobrīd neapdzina, bet uzsita gan, tādējādi tur mēs abi zaudējām nedaudz laika. Turpinājumā viņš man cieši sēdēja astē, un drīz vien, palaižot pusi no bagija pāri apmalei un izejā ar sānu izsitot mani uz āru, viņš aizbrauca man garām. Jā, tas bija strīdīgs moments, bet, vēlāk skatoties vairāk atkārtojumu, jāsecina, ka tur viss bija pareizi, bet sākumā uz karstām oglēm gan likās, ka konkurents ir pārkāpis noteikumus un izsitis mani no trases. Pēc vietas zaudēšanas saņemties bija sarežģītāk, lai arī ātrums bija ļoti labs. Bet, kā jau teicu, viss sākās pirmā apļa pēdējā līkumā, un šādā konkurencē kļūdas netiek piedotas. Līdz kokādam būs iespēja iebāzt kaut kur degunu, tā tas arī tiks izdarīts.''


Foto: Reinis Nitiss RX

Reinis atzīst, ka ātrums 3. un 4.posmā esot bijis ļoti labs, kas liek uz priekšu raudzīties ar optimismu. Sportists atzina, ka šobrīd tiek plānots aizvadīt pilnu čempionātu.

''Kopumā, ja atskatāmies uz pirmajiem diviem posmiem, tad šobrīd esam stipri auguši – ir audzis ātrums, pārliecība, un esam ļoti tuvu finālam. Jāsaka, ka šīs man nebija vieglas sacīkstes, jo startēju ar pilnīgi jaunu bagiju, jo veco biju izīrējis franču braucējam. Jaunais bagijs atnāca no rūpnīcas ar domu, ka viss ir gatavs startam, bet īstenībā tur daudz kas bija savādāk un ne līdz galam saskrūvēts, tāpēc mehāniķi dabūja smagi strādāt, lai sagatavotu bagiju sacensībām. Bet nu ir prieks par ātrumu – tagad ir jāsaliek viss kopā un viss būs labi. Šobrīd esam ceturtie kopvērtējumā, tāpēc jācīnās tālāk, ko arī darīsim. Plānojam aizvadīt visu čempionātu,'' nobeidz Nitišs.

Kroskartu kopvērtējums pēc četriem posmiem:
1. Isak Reiersen, 96
2. Patrik Hallberg, 92
3. Jimmie Österberg, 86
4. Reinis Nitišs, 56
5. Sebastian Enholm, 55
6. Jarkko Aronen, 50
7. Ronalds Baldiņš, 47
8. Timo Laapotti, 44

''RallyX Nordic'' kalendārs:
1. Nysum, Dānija, 1.maijs
2. Nysum, Dānija, 2.maijs
3. Höljes, Zviedrija, 13. - 16.maijs
4. Höljes, Zviedrija, 13. - 16.maijs
5. OuluZone, Somija, 5.jūnijs
6. OuluZone, Somija, 6.jūnijs
7. Arvika, Zviedrija, 13. - 15.augusts
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png