profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baldiņš: Riskēju, jo kādā starpība – trešais vai sestais (VIDEO)

Go4speed 17.05.2021 - 01:02 Baldiņš: Riskēju, jo kādā starpība – trešais vai sestais (VIDEO)
Ronalds Baldiņš

Lielisku 3. un 4. ''RallyX Nordic'' posmu aizvadīja Ronalds Baldiņš. Abos posmos mūsu sportists spēcīgā konkurencē spēja iekļūt finālā. Vēl vairāk - trešajā posmā Ronalds kāpa uz goda pjedestāla otrā pakāpiena.

Pēc lieliskā panākuma Baldiņš portālam Go4speed pastāstīja, ka mērķis šeit nebija atbraukt un pavizināties, vai aizbraukt pie omes pēc piena, bet gan cīnīties par augstākajiem rezultātiem.

''Pirmajā posmā, ja sākums nepadevās, tad 3.kvalifikācija deva lielu grūdienu, ka varam cīnīties. Mums ar mehāniķiem bija pārrunas, ko un kā labāk darīt, jo nav jēga atbraukt tādu gabalu, lai vienkārši pavizinātos pa trasi. Katram mums bija savas idejas, kuras izdevās salikt kopā. Saņēmos, un 3.kvalifikācijā izdevās uzrādīt ātrāko laiku. Pusfinālā, startējot no pirmās rindas, pirmajā līkumā varēju riskēt vairāk, taču sapratu, ka nav jēgas, jo konkurents bija ļoti ātrs. Varu pateikt, ka konkurence visos braucienos bija ārkārtīgi sīva, teiktu pat pasaules čempionāta līmenī, jo katrs cīnījās par katru centimetru un milimetru. Teiktu, ka no Top 15 šeit varēja izšaut jebkurš braucējs. Kā patika trase? Vienreizēja. Teiktu, ka pati foršākā un interesantākā, pa kādu esmu braucis ar bagijiem,'' stāsta Ronalds Baldiņš.


''Finālā vienā līkumā pats pieļāvu divas kļūdas, kur zaudēju daudz laika. Ņemot vērā, ka man nav spoteris, pats centos trasē atrast punktus un novērtēt situācijas, tāpēc, ja džokerī dotos apli ātrāk, varbūt būtu labāk. Varbūt vajadzēja braukt vienu apli vēlāk. Grūti teikt. Kā jau teicu iepriekš, mūsu mērķis nebija šeit atbraukt un pavizināties, vai aizbraukt pie omes pēc piena. Braucām cīnīties par rezultātu, kas arī izdevās. Protams, paldies komandai, kas arī paveica lielisku darbu. Gribētu teikt paldies visiem faniem, kas skatījās un atbalstīja. Nekad nebiju saņēmis tiks daudz uzmundrinošu un pozitīvu ziņu,'' tā par ceturtdienas lielisko sniegumu stāstīja Ronalds.

Arī svētdien Baldiņš spēja iekļūt finālā, kur šoreiz sestā vieta. ''Sajūtas pēc Zviedrijas otrā ''Rally X Nordic'' posma ir tādas, it kā mēs uzvarētu. No bezizejas, kurā mēs bijām dienas vidū, mēs caur adatas aci iekļuvām pusfinālā. Pusfinālā bija skaidrs – vai nu ir, vai nav, jo mēs šeit neatbraucām sēnes lasīt. Izdevās aizvadīt lielisku pusfinālu, kas deva vietu finālā. Finālā, startējot no pēdējās rindas ārmalas, riskēju, bet risks attaisnojās. Varbūt pirmajā līkumā varēju braukt drošāk un tuvāk konkurentiem, bet sanāca, kā sanāca. Uzreiz devos džokerī, pēc kā centos turēt līdzi līderiem. Pēdējā aplī trešās vietas braucējs, braucot pa kalnu lejā, palika lēnāks, atstājot brīvu iekšmalu. Nolēmu riskēt, jo kādā starpība – trešais vai sestais. Diemžēl apdzīšanas brīdī noķīlēja motors, un viss beidzās. Paliku sestais, kas arī ir labi. Ar vienu kāju bijām trešie, bet otra kāja mūs pavilka uz aizmuguri, lai netrakotu tik traki. Paldies visiem, kuri juta līdzi. Paldies sponsoriem un atbalstītājiem, bez kuriem šis nebūtu iespējams. Pats labākais ir tas, ka tik daudz ziņu un laba vēlējumu man pat dzimšanas dienā nav bijis. Paldies jums draugi. Tiekamies nākamajās sacīkstēs. Droši vien tās būs Somijā, kur būs jācīnās un jāsitas tālāk,'' tā Baldiņš, kurš pēc četriem posmiem ar 47 punktiem ieņem septīto vietu.

5. un 6. ''RallyX Nordic'' posms no 5.-6. jūnijam notiks Somijā.

Kopvērtējums:


Video: RallyX TV



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png