profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs un Baldiņš soļa attālumā no iekļūšanas 'RallyX Nordic' 1.posma finālā

Mārtiņš Jankovskis 01.05.2021 - 21:09 Nitišs un Baldiņš soļa attālumā no iekļūšanas 'RallyX Nordic' 1.posma finālā
Foto: RallyX Nordic

Sestdien Dānijā tika aizvadīts ''RallyX Nordic'' sezonas pirmais posms, kurā uz starta izgāja arī divi latvieši – Reinis Nitišs un Ronalds Baldiņš.

Jaudīgajā Supercar klasē pēc trim kvalifikācijām ātrākais bija Johans Kristofersons (''Volkswagen Polo''), kurš sakrāja 140 punktus. 129 punkti bija Sondres Evjena (''Audi S1'') kontā, bet 123 punktus izcīnīja Enzo Ide (''Audi S1''). Pirmajā pusfinālā ātrākais bija Ulriks Linemans (''Ford Fiesta''), kuram pussekundi zaudēja Kristofersons. Tikmēr otrajā pusfinālā ātrākais bija Evjens. Finālā ātrākais bija Freizers Makonels (kvalifikācijā viņš izcīnīja piekto vietu), kurš par pussekundi apsteidza Kristofersonu, bet 5,2 sekundes zaudēja Evjens.

Pēc pirmā posma kopvērtējumā līderis ar 26 punktiem ir Kristofersons, kuram seko Evjens (25) un Makonels (24).


Foto: RallyX Nordic

Kroskartu ieskaitē, kur uz starta izgāja 22 braucēji, pēc trim kvalifikācijām ātrākais bija Sebastjans Enholms (145). Astotais bija Nitišs (105), bet 12.vieta – Baldiņam (100). Ar to pietika, lai abi latviešu braucēji iekļūtu pusfinālā. Otrajā pusfināla braucienā Reinis, uzvarētājam zaudējot 4,5 sekundes, palika trešais, ar ko diemžēl pietrūka, lai iekļūtu finālā (no katra pusfināla brauciena (kopā bija 3), finālā iekļuva divi ātrākie). Diemžēl arī Baldiņš trešajā pusfināla braucienā palika trešais, kas viņam arī liedza iekļūt finālā. Finālā uzvaru svinēja Isaks Reiersens. Pēc pirmā posma kopvērtējuma līderis ir Reiersens (28). Reiņa kontā ir 13 punkti, bet Baldiņa – 9.

Pēc pirmā posma portāls Go4speed uz sarunu aicināja Reini un Ronaldu, kuri pastāstīja, kā viņiem gāja.


Foto: Ronalds Baldiņš RX

''Dienas sākumā mums gāja kā pa kalniem. Jāsaka, ka šī ir ļoti specifiska un interesanta trase, kur beigās sanāca braukt gan pa slapju, gan pa sausu trasi. Diezgan daudz sanāca regulēt mūsu auto un meklēt īstos regulējumus. Jāsaka kā ir - šoreiz mūsu rezultāts bija starp Top 8 – Top 10, taču sanāca iegūt daudz informācijas priekš svētdienas sacīkstēm. Šobrīd liekas, ka finālā iebraukt varam, bet uzvarēt pagaidām vēl nē. Ir ko vēl padarīt. Bet prieks, ka esam šeit un redzam savu reālo ātrumu starp braucējiem, kuri startē stiprākajā čempionātā. Ir labi, bet vienmēr var labāk. Gribās to rezultātu augstāku, bet šobrīd vēl nedaudz pietrūkst. Domāsim, ko varam uzlabot, lai svētdien būtu ātrāki,'' tā Reinis Nitišs.


Foto: https://www.facebook.com/ReinisNitissOfficial

''Pirmā diena galā, bet bez fināla. Sapratām, ka varam cīnīties, un to darīsim svētdien! Pieļāvu vienu kļūdu - par ātru gribēju visu sakārtot, un beigās fināls bez mums. Šoreiz risks neattaisnojās. Bet esmu priecīgs par lielo konkurenci, jo te katrs var izšaut, un te ceļu neviens nedod. Bet viss kārtībā – zinām, kur zaudējam, un svētdien jauna diena. Paldies visiem, kuri seko un sūta labas ziņas, un jūt līdzi. Paldies jums,'' tā Ronalds Baldiņš.

Kroskartu kopvērtējums pēc 1.posma

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png