profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs un Baldiņš startēs 'RallyX Nordic' čempionāta 1.posmā

Mārtiņš Jankovskis 27.04.2021 - 06:12 Nitišs un Baldiņš startēs 'RallyX Nordic' čempionāta 1.posmā
Reinis Nitišs un Ronalds Baldiņš. Foto: Toms Paipals Photography

Šajās brīvdienās, 1. un 2.maijā, Dānijā sāksies jaunā ''RallyX Nordic'' sezona, kur plānots aizvadīt uzreiz divus posmus.

Pirmajiem diviem posmiem pieteicies kupls dalībnieku skaits. Jaudīgajā Supercar klasē uz starta izies 13 sportisti, kuru vidū būs Johans Kristofersons (''Volkswagen Polo''), Ulriks Linemans (''Ford Fiesta''), Enzo Ide (''Audi S1'') u.c. spēcīgi skandināvu braucēji. 16 braucēji startēs Supercar Lites klasē, bet 22 braucēji izies uz starta kroskartu ieskaitē. Starp šiem braucējiem ir arī divi latvieši – Reinis Nitišs un Ronalds Baldiņš.


Foto: www.rallyx.se

Pirmdienas vakarā portāls Go4speed sazinājās ar abiem sportistiem, kuri pastāstīja par saviem plāniem gaidāmajās sacīkstēs.

''Jā, šobrīd esam ceļā uz Dāniju. Pašlaik dodamies uz Klaipēdu (saruna notika pirmdienas vakarā), bet pēc tam ar kuģi dosimies uz Vāciju, no kurienes tālāk mūsu ceļš vedīs uz Dāniju. Lai tās izmaksas būtu lētākas, tad mūsu lielajā automašīnā sakrāmējām gan manu, gan Reiņa auto,'' iesāk Ronalds Baldiņš.


Foto: No sportista privātā arhīva

Jautāts, kad sportists nolēma izmēģināt spēkus spēcīgajā ''RallyX Nordic'' čempionātā, Ronalds atzina, ka ''Plāns jau mums bija pagājušajā gadā, ka ir jāsper solis uz priekšu un jāizmēģina spēki Skandināvijā. Protams, konkurence būs sīva, par ko liecina arī 22 pieteikušies dalībnieki. Tehnika ir sagatavota un esam gatavi cīņai. Mērķis? Atvest mājās kausu (smejas). Kā jau vienmēr esmu teicis, tad mēs braucam, lai cīnītos par uzvaru. Mēs nebraucam pēc piena. Liksim ārā visu, kas mūsu spēkos,'' tā Ronalds Baldiņš.


Ronalds Baldiņš. Foto: Toms Paipals Photography

''Jā, arī mēs esam nolēmuši sezonu sākt Dānijā, tāpēc kopā ar Baldiņu startēsim ''RallyX Nordic'' sezonas pirmajā posmā, kā arī plānojam piedalīties nākamajos divos posmos, kas notiks maija vidū Zviedrijā,'' sarunā ar portālu atklāj Reinis Nitišs.


Reinis Nitišs. Foto: No sportista privātā arhīva

''RallyX Nordic'' ir viens no stiprākajiem rallijkrosa čempionātiem (bagiju klasē), tāpēc būs interesanti samērot spēkus ar ātrākajiem skandināvu braucējiem. Šobrīd man ir sajūta, ka mūsu bagijs beidzot ir attīstīts un novests līdz tādam līmenim, ka mēs varam braukt un mēģināt ar viņiem cīnīties. Līdz šim ārpus Baltijas ar bagiju neesmu braucis, tāpēc domāju, ka būs interesanti. Protams, ka mēģināsim cīnīties par augstākajām vietām.''

Dalībnieku saraksts ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png