profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nākamsezon pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionātos startēs 'Proton Iriz RX'

Go4speed 16.12.2020 - 23:44 Nākamsezon pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionātos startēs 'Proton Iriz RX'
Foto: mcusercontent.com

RX Racing komanda, sadarbojoties ar Tony Bardy Motorsport un Mellors Elliot Motorsport, 2021.gadā pasaules, Eiropas un Anglijas rallijkrosa čempionātos startēs ar jauno ''Proton Iriz RX'' automašīnu.

Šī rallijkrosa automašīna tiks būvēta uz ''Proton Iriz R5'' rallija automašīnas bāzes, kura pirmo reizi tika atklāta 2017.gadā. ''Iriz'' ir vienīgā R5 automašīna pasaulē, kurai FIA ir piešķīrusi homologāciju startēšanai ar stūri labajā un kreisajā pusē. Šo mašīnu, kura jau ir uzvarējusi vairākos nacionālajos rallijos, vairākās testu sesijā testēja divkārtējais pasaules rallija čempions (WRC) Markuss Gronholms.


Foto: mcusercontent.com

Šobrīd zināms, ka ar jauno auto brauks 2007.gada Anglijas rallijkrosa čempions Olijs O`Donovans. Šobrīd automašīna tiek būvēta Mellors Elliot Motorsport bāzē Derbšīrā.

''Šī ir ļoti aizraujoša diena visai komandai. Mašīnas, ar kurām pēdējos gadus esam braukuši Lielbritānijas un Eiropas rallijkrosa čempionātos, kļuva mazliet garlaicīgas, tāpēc jau kādu laiku mēs skatījāmies, kurp doties tālāk. Protams, vienkāršākais variants būtu bijis nopirkt automašīnu no pasaules RX čempionāta, bet mēs vēlējāmies darīt kaut ko citu, izcelties no pārējiem. Jaunās rallijkrosa automašīnas pamatā ir veiksmīgais ''Iriz R5'', taču tā būs pilnīgi jauna. Ir vēl jāpaveic milzīgs darbs pirms mēs vispār varēsim sākt domāt par testiem, taču es jau nevaru sagaidīt, kad iesēdīšos pie jaunā auto stūres testos, lai pēc tam ar to varētu braukt labākajās rallijkrosa trasēs Lielbritānijā, Eiropā un pasaulē,'' saka RX Racing komandas vadītājs un pilots Olijs O`Donovans.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png