profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vītols vēlreiz trešais, Doranam vēl viena uzvara (VIDEO)

Go4speed 07.12.2020 - 08:39 Vītols vēlreiz trešais, Doranam vēl viena uzvara (VIDEO)
Liams Dorans

Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta trešajā posmā svētdien Latvijas braucējs Roberts Vītols vēlreiz sasniedza trešo vietu Super 1600 klasē, piekāpjoties Eiropas vadošās Super 1600 komandas Volland Racing braucējiem, ziņo autocross.lv. Rezultāts iepriekš prognozēts, bet uzstādītais uzdevums — no cīņas pasmelt pieredzi – izpildīts.


Foto: Volland Racing

Sestdienas vakarā pirmajā kvalifikācijā Robertam Vītolam izdevās iespraukties starp abiem VR Racing Audi braucējiem Juriju Beļevski un Kopi Pauvelsu, sasniedzot otro vietu. Pārējās abās kvalifikācijās Provento Racing braucējs guva trešo vietu aiz abiem favorītiem, visu izšķirošo cīņu atstājot finālam. Finālā gan pārsteigumu sarūpēt neizdevās, taču vērtīgi punkti Lielbritānijas čempionāta kopvērtējumam sasniegti.


Foto: 5 Nations British Rallycross Championship

Roberts Vītols pēc cīņas: ''Tāpat kā sestdien, nav liela prieka. Nav vispār prieka par šo trešo vietu. Taču mēs jau zinājām, kas mūs sagaida. Sestdienas vakarā pirmajā kvalifikācijā izvērtās lieliska cīņa, tuvcīņa, kontakti. Patīkami, ka izdevās Audi braucējus sadalīt, iespraucoties starp abiem. Liekas, viņiem pagāja ilgāks laiks, lai pierastu pie apgaismotās trases. Svētdien otrajā kvalifikācijā bija slapja trase, taču mūsu cerības uz lietu neattaisnojās – viņi vienkārši aizbrauca… Uz trešo kvalifikāciju joprojām bija mitra trase, vietām slapja, vietām sausa. Audi brauca ar lietus riepām, bet mēs nolēmām paspēlēties, uzliekot sausā laika riepas. Stratēģija nebija slikta, likās cerīgi, taču atkal iesprūdu aiz tā paša BMW, aiz kura vakar zaudēju vienu braucienu. Ja būtu brīva trase, būtu diezgan tuvu viņiem. Finālā, kurā braucām kopā ar Supernational, sanāca labs starts. Mēs visi sākām braukt Džokerī, kas mani pārsteidza. Viens no viņiem sāka spiest mani no trajektorijas, bet es spiedu pretī un nepiekāpos, kā rezultātā vienu no viņiem sanāca uzgriezt. Par šo tiesneši neko neteica, jo bija skaidrs, ka braucējs pats provocēja situāciju. Līdz ar to sanāca vairākus apļus viņu turēt sev aiz muguras. Priekšpēdējā apļa beigās es piesedzu iekšmalu, un biju pārliecināts, ka tur nav vietas otrai mašīnai. Kad jau biju savā trajektorijā, Pauvelss brutāli ielēca sānos, man pat stūri izsita no rokām. Nodomāju: “vou, ak tad šitā mēs darām?”. Pēc tā mašīnai bija līks gan pakaļējais ritenis, gan priekša neturējās, izlidoju nedaudz no trases, cīņa bija galā. Atkal trešie. Izrādījām pretestību, taču uzveikt viņus nav viegli.''

Rezultāti Super 1600 klasē:
1. Yury BELEVSKIY, Audi A1, 4:49.802
2. Kope PAUWELS, Audi A1, 4:56.235
3. Robert VĪTOLS, Peugeot, 4:59.980
4. Slawomir WOLOCH, BMW M3 RX, 5:01.285

Supercar klasē visās trīs kvalifikācijās ātrākais bija Liams Dorans, kurš vēlāk uzvarēja savā pusfinālā, gan arī finālā, par nepilnu sekundi apsteidzot Enzo Idi. Jāpiebilst, ka pēc starta vadībā turējās Ide, taču tad sportists kādā līkumā iebrauca nedaudz par platu, ko izmantoja Dorans un apdzina viņu. Septiņas sekundes viņam zaudēja trešās vietas ieguvējs Olivers Benets.

Super1600 klases finālbrauciens:

Supercar finālbrauciens:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png