profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bijusī Baumaņa komanda ar 'Ford Fiesta ERX' turpinās startēt Projekt E seriālā

Go4speed 30.09.2020 - 23:51 Bijusī Baumaņa komanda ar 'Ford Fiesta ERX' turpinās startēt Projekt E seriālā
Foto: Ferratum Team 

Ferratum Team Ford Fiesta komanda paziņojusi, ka tā turpinās startēt pasaules rallijkrosa čempionātā (Pasaules RX) Projekt E seriālā, kas atsāksies Vācijas un Beļģijas RX posmos. Pirmajos sešos Pasaules RX posmos ar ''Ford Fiesta Supercar'' automašīnu startēja soms Jani Pasonens, bet otrajā Projekt E seriāla posmā, kas notika Rīgā, pie elektriskā ''Ford Fiesta ERX'' stūres debitēja Jānis Baumanis. Atgādināsim, ka Baumanis šogad paziņoja, ka startēs KYB Team JC komandas sastāvā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ tas vēl nav noticis.

Zināms, ka Spānijas RX posmā, kas tiks aizvadīts 17.-18.oktobrī, Ferratum Team Ford Fiesta komandas sastāvā ar ''Ford Fiesta Supercar'' brauks Juha Rutkonens, kurš vienā no Somijas RX posmiem, startējot ar ''Hyundai i20 Supercar'', izcīnīja otro vietu.

Komanda ziņo, ka uz nākamajiem diviem Projekt E posmiem, kas notiks novembrī un decembrī, braucējs vai braucēji tiks paziņoti īsi pirms sacensībām.


Baumanis Rīgas posmā. Foto: Ferratum Team 

"Visi novērtē rentablo un vienkāršo tehnisko koncepciju. Finansēšanas risinājuma iespēja pilnīgi jaunam spēka agregātu komplektam vai Projekt E automašīnai to vēl vairāk palielina. Projekt E automašīnas ekspluatācijas izmaksas ir aptuveni par 60% mazākas nekā automašīnai ar benzīna dzinēju. Komandai šāds finansēšanas risinājums ir daudz nozīmīgāks vidēja termiņa vai ilgtermiņa skatījumā,” saka STARD izpilddirektors Mihaels Sakovičs.

Šogad STARD komanda un tās klienti Projekt E automašīnas ir izmantojuši nacionālajos čempionātos Austrijā, Ungārijā un Norvēģijā.

Atgādināsim, ka Projekt E automašīnas ir izstrādātas, sadarbojoties IMG un austriešu uzņēmumam STARD (Stohl Advanced Research and Development). Projekt E automašīnas izmantos STARD izstrādāto „REVelution” elektrisko platformu, kas nodrošinās līdz 450kW (613zs) jaudu, 1100Nm lielu griezes momentu un 240km/h maksimālo ātrumu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png