profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Spānijas RX posmā bez latviešu sportistiem

Go4speed 24.09.2020 - 23:03 Spānijas RX posmā bez latviešu sportistiem
Foto: Neste World RX of Rīga

Publicēts dalībnieku saraksts pasaules rallijkrosa čempionāta septītajam un astotajam posmam, kas 17. un 18.oktobrī notiks Spānijā, Barselonā. Pasaules RX uz starta izies 20 braucēji. Bez vadošajiem braucējiem, kuri startē visos sezonas posmos, šobrīd starta sarakstā nav Matiasa Ekstroma vārds.

Atgādināsim, ka Ekstroms šogad pasaules RX atgriezās pēc viena gada pauzes. Lai arī sākotnēji Ekstroms nebija plānojis aizvadīt pilnu pasaules RX sezonu, pēc tam, kad Jānis Baumanis paziņoja, ka viņš izlaidīs sezonas pirmos četrus pasaules RX posmus (latviešu braucējam Covid-19 pandēmijas dēļ radās problēmas ar budžetu), tieši Ekstroms kļuva par viņa aizvietotāju.


Foto: Neste World RX of Rīga

Kopš tā laika Ekstroms KYB Team JC komandas sastāvā piedalījies visos posmos, un tieši ar savu sniegumu viņš ļāvis komandai izvirzīties vadībā ražotāju kausā, kā arī Ekstromam ir sīva cīņa ar Johanu Kristofersonu par čempiontitulu braucēju ieskaitē. Šobrīd KYB Team JC komandas sastāvā Spānijas posmam ir pieteikts tikai Robins Larsons, bet otra pilota vārds vēl nav atklāts. Visticamāk, ka tas būs tieši Ekstroms, kurš tādējādi turpinātu cīņu par titulu. Jāpiebilst, ka kādā no intervijām Jānis atzina, ka viņš cerot, ka viņam nebūs jāizlaiž visa sezona un, ka viņš varēšot aizvadīt vairākus pasaules RX posmus.

Jāpiebilst, ka Ferratum Team Ford Fiesta sastāvā uz Spānijas posmu notikušas izmaiņas. Šajā komandā (pagājušajā gadā šīs vienības sastāvā brauca arī Baumanis) šogad līdz šim visos posmos startēja Jani Pasonens, taču Spānijā viņa vietā brauks Juha Rutkonens, kurš vienā no Somijas RX posmiem, startējot ar ''Hyundai i20 Supercar'', izcīnīja otro vietu.

Tāpat Spānijas RX posmā Supercar klasē atgriezīsies Olivers Benets (BMW Mini), kuram šis būs pirmais pasaules RX posms šosezon, kā arī būs redzami citi braucēji.



Tikmēr 22 sportisti no desmit dažādām valstīm Spānijas RX posmā startēs Euro RX Super 1600 klasē. Šajā klasē šie būs pirmie divi čempionāta posmi. Volland Racing uz starta izies ar pieciem pilotiem, kuri startēs ar jaunajām un spēcīgajām ''Audi A1'' automašīnām. Zviedru sportists Marius Bermingruds, kurš pagājušajā gadā uzvarēja Zviedrijas RX posmā Euro RX Super 1600 klasē, uz starta izies ar ''Alfa Romeo MiTo'', bet bijušais Eiropas rallija čempionāta dalībnieks Jans Černijs startēs ar ''Skoda Citigo'' automašīnu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png