profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ekstroms: Panākums Rīgā, iespējams, viena no manām labākajām uzvarām

Go4speed 23.09.2020 - 09:56 Ekstroms: Panākums Rīgā, iespējams, viena no manām labākajām uzvarām
Matiass Ekstroms

Svētdien CSDD Biķernieku trasē noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sestais posms Neste World RX of Rīga, kurā uzvaru izcīnīja Matiass Ekstroms (Audi S1), kurš saistošā un nervus kutinošā cīņā pārspēja savu sezonas galveno konkurentu Johanu Kristofersonu.

Ekstroms sacensības svētdien sāka jaudīgi – izcīnījis uzvaras pirmajās divās kvalifikācijās viņam ļāva nodrošināt pirmo vietu kvalifikācijas absolūtajā kopvērtējumā. Ekstroms turpināja savu dominanci arī izšķirošajos braucienos, vispirms uzvarot pusfinālā, bet vēlāk arī finālā, kur aizraujošā cīņā zviedru sportistam sev aiz muguras izdevās noturēt sestdienas uzvarētāju Johanu Kristofersonu (Volkswagen Polo GTI RX).


Foto: Neste World RX of Rīga

Pēc finiša Ekstroms atzina, ka šī esot bijusi viņa viena no labākajām uzvarām. ''Nevaru neko daudz teikt par mūsu svētdienas startiem, jo tā bija mūsu panākumu atslēga. Robins pusfinālā ieņēma otro vietu, kas komandai deva ļoti svarīgus punktus. Arī fināla cīņa ar Johanu bija sīva no pirmā apļa pirmā līkuma līdz finišam, jo mēs visa brauciena laikā braucām bampers bamperī. Nepieļāvu kļūdas un finišēja pirms viņa. Sajūtas bija vienreizējas un, iespējams, šī bija viena no manām labākajām uzvarām. Uzvara Zviedrijā bija jauka. Visi teica, ka Zviedrijas RX posmā fināls bija lielisks, taču šoreiz Neste World RX of Rīga posmā visa svētdiena bija lieliska. Šo uzvaru vērtēju augstāk par panākumu mājas trasē Zviedrijā,” pēc finiša teica Matiass Ekstroms, kuram šī bija pirmā uzvara Rīgā.

Pēc sešiem posmiem pasaules RX kopvērtējumā līderis ar 166 punktiem ir Kristofersons, kuram seko Ekstroms (149) un Niklass Gronholms (117). Jāpiebilst, ka Kristofersons šosezon sešos posmos izcīnījis trīs uzvaras, bet Ekstroms – divas.

Komandu ieskaitē līderi ar 250 punktiem ir KYB Team JC komanda, kurai seko Team Hansen (207) un GRX Taneco (176).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png