profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bloks un Ostbergs Rīgas posmā nestartēs, Baumanim pretim stāsies trīs konkurenti

Go4speed 17.09.2020 - 10:45 Bloks un Ostbergs Rīgas posmā nestartēs, Baumanim pretim stāsies trīs konkurenti
Sveins Barte Holtens. Foto: Rune Johannesen

Šosezon plānots aizvadīt četrus Projekt E posmus atsevišķās pasaules rallijkrosa čempionāta sacīkstēs. Pirmajā posmā, kas notika Zviedrijā, uzvaru svinēja Kens Bloks, aiz sevis atstājot Natāliju Baratu un austriešu rallija braucēju Hermanu Noibaueru.

Šajās brīvdienās Biķernieku trasē tiks aizvadīts sezonas otrais Projekt E posms. Atgādināsim, ka nesen ''Citroen Racing'' rūpnīcas komanda paziņoja, ka tā ar ''Citroen C3 ERX'' auto debitēs Rīgas posmā, kur tās pilots būs WRC braucējs Mads Ostbergs. Taču diemžēl Ostbergs šajās dienās ir Turcijā, lai palīdzētu gan Marko Wilkinsonam Bulasijam, gan arī lai atspoguļotu WRC ralliju RedBull TV.


Foto: Citroen Racing

Līdz ar to ''Citroen Racing'' bija jāmeklē cits pilots. Zināms, ka Ostberga vietā brauks Sirils Reimonds, kurš pagājušajā sezonā aizvadīja pilnu čempionātu Pasaules RX. ''Priecājos pievienoties Projekt E seriālam, it īpaši pie franču automašīnas stūres. Ticu, ka Projekt E formāts atbilst manam stilam. Esmu pārliecināts, ka elektriskais rallijkross ne tikai man sniegs nepieciešamās iespējas šajā sporta veidā, bet ļaus arī citiem pilotiem sākt karjeras, braucot šajā disciplīnā, kas ir lieliski piemērota neticamo iespēju demonstrēšanai elektriskajās tehnoloģijās. ''Citroen'' ir vienreizēja vēsture pasaules autosportā, un tas man ir gods dot jaunajam ''Citroen C3 ERX'' pirmo iznācienu. Gribu pateikties STARD, ''Citroen Racing'' un Manfredam Štolam par izrādīto uzticību, lai brauktu ar šo automašīnu. Pielikšu visas pūles, lai Rīgas posmā paveiktu visu to labāko,” saka divkārtējais RX2 čempions Sirils Reimonds.

Zināms, ka Rīgas posmā Projekt E ieskaitē startēs četri piloti – Jānis Baumanis, Sirils Reimonds, Natālija Barata un Sveins Barte Holtens. Diemžēl otrajā posmā starta sarakstā nav ne Bloka, ne Noibauera. Jāpiebilst, ka Sveins Barte Holtens Norvēģijas rallijkrosa čempionāta posmā starp visām Supercar mašīnām uzrādīja ātrāko laiku kvalifikācijā, bet finālā norvēģis palika trešais.

Bloks un Noibauers

Atgādināsim, ka Projekt E automašīnas ir izstrādātas, sadarbojoties IMG un austriešu uzņēmumam STARD (Stohl Advanced Research and Development). Projekt E automašīnas izmantos STARD izstrādāto „REVelution” elektrisko platformu, kas nodrošinās līdz 450kW (613zs) jaudu, 1100Nm lielu griezes momentu un 240km/h maksimālo ātrumu.

Projekt E seriāla Rīgas posma dalībnieki:


Projekt E kopvērtējums:
1.  
Ken BLOCK
Ford Fiesta ERX 

24

2. Natalie BARRATT
Ford Fiesta ERX
19

3. Hermann NEUBAUER  
Ford Fiesta ERX
19

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png