profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Svilis 'Mitsubishi EVO 8 RX' nomaina pret 'Renault Clio SuperCar' rallijkrosa automašīnu

Mārtiņš Jankovskis 10.09.2020 - 06:37 Svilis 'Mitsubishi EVO 8 RX' nomaina pret 'Renault Clio SuperCar' rallijkrosa automašīnu
Jaunais ''Renault Clio SuperCar''. Foto: Vāģi Racing

Rallija un rallijkrosa braucējs Mārtiņš Svilis, kurš beidzis savas aktīvās autosporta gaitas, pēdējos gados bija redzams startējam rallijkrosā ar ''Mitsubishi EVO 8 RX''. Taču nesen Svilis šķīrās no savas iepriekšējās rallijkrosa mašīnas, un tā vietā Mārtiņš tagad iespēju robežās brauks ar ''Renault Clio SuperCar''.

Sarunā ar portālu Go4speed Mārtiņš par jauno auto pastāstīja nedaudz vairāk.

Mārtiņ, vai tiesa, ka turpmāk tevi rallijkrosa sacensībās redzēsim pie citas mašīnas stūres?
Jā, tagad mūsu rīcībā būs pilnpiedziņas ''Renault Clio SuperCar'' automašīna, kura pirms tam ir braukusi gan rallijkrosa, gan krosa sacensībās Krievijā, gan citviet Eiropā.

Kur palika ''Mitsubishi EVO 8 RX''?
''Mitsubishi EVO 8 RX'' devies uz Poliju. Labs un ātrs auto bija, ar kuru tika izcīnītas gan uzvaras, gan nodrošināts čempiontituls.


Mārtiņa Sviļa iepriekšējais rallijkrosa auto

Ko vari pastāstīt par jauno auto? Cik tas ir jaudīgs?
Šobrīd grūti teikt, jo neesmu ar to vēl izbraucis. Apmēram 500 Zs vajadzētu būt. Arī Evo bija tikpat jaudīgs, taču ne vienmēr tā mašīnas uzturēšana sagādāja prieku.

Pirms šī auto iegādes ievācāt kaut kādu informāciju par to?
Pastaigāju pa google, bet jāsecina, ka plaša informācija par šo auto nav. Bet tam jau tik liela nozīme nav. Cik zinu, tad šim auto būs vairāki izturīgāki mezgli. Jāsaka, ka šī nav ne pēdējās, ne priekšpēdējās paaudzes automašīna, kas arī ir labi, jo šim auto noteikti tagad ir pieņemamākas izmaksas. Šis auto nav piemērots pasaules un Eiropas līmenim, bet gan vairāk Baltijas un vietējā mēroga.

Šobrīd, cik saprotu, auto atrodas pie Vāģi Racing darbnīcā, kur tam tiek veikta apkope.
Jā, tā ir. Šobrīd galvenais ir pielāgot visu tā, lai varu iesēsties tajā auto, jo tas īsti neatbilst maniem parametriem un augumam (smejas). Protams, jāpārbauda arī citi mezgli, detaļas.

Debija pie jaunā auto stūres gaidāma jau šajās brīvdienās?
Skatīsimies. Esam pieteikušies sacensībām, bet vēl jāskatās kopējā situācija. Gatavoties gatavojamies, bet neiespringstam, lai obligāti izietu uz starta. Paspēsim – tad brauksim, ja būs jālec pa galvu un kaklu, tad debiju būs jāatliek uz nākamo sezonu. Bet, protams, gribas izbraukt, lai saprastu, vai pašam patīk un kā šis auto brauc.

Ir zināms, kādās sacensībās plāno startēt ar jauno auto?
Šobrīd pašam nekādu lielo plānu nav – skatīsimies, kā nākamgad veidosies Latvijas Open RX čempionāts un tad domāsim. Varbūt brauksim Igaunijā, kur ir kuplāks un spēcīgāks dalībnieku skaits.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png