profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bauskā 'Mūsas trillerī' tiks noskaidroti rallijkrosa čempioni

Go4speed 04.09.2020 - 10:36 Bauskā 'Mūsas trillerī' tiks noskaidroti rallijkrosa čempioni
Foto: Toms Paipals Photography

Atšķirībā no iepriekš apskatītajiem Folkreisa un autokrosa kopvērtējumiem, rallijkrosā Mūsas Trilleris būs izšķirošais sezonas notikums, jo Latvijas rallijkrosa čempionāts ar šo sacīksti noslēgsies. Pēdējais posms – tas nozīmē čempiontitulu un kausa izcīņu sadali!

Kā ziņo autocross.lv, tad pirms Mūsas posma Super 1600 klasē čempions jau zināms – Vilkiču uzvara čempiona titulu devusi Jurim Spīķim. Tas nozīmē, ka Juris kļuvis par trīskārtēju Latvijas čempionu, šā gada titulu pievienojot 2016. gada Latvijas autokrosa čempiona titulam 2000 Super klasē un pērn sasniegtajam titulam rallijkrosa Touring klasē.

Ja nenotiek dramatiski pārsteigumi, tuvu otrajai vietai kopvērtējumā ir Arnis Odiņš. Tiesa, pie īpašas apstākļu sakritības uz otro vietu vēl var pacelties gan Juris Narubins, gan, kas bīstami Odiņam, arī Janno Ligurs, matemātiski vēl daži.

Lada RX klasē šogad gan ātrumu, gan rezultātu stabilitāti demonstrē Edvards Egle. Aizvadītajos trīs posmos viņš sakrājis visas trīs pjedestāla pozīcijas un ir galvenais uzvaras pretendents. Puslīdz reāli viņam bīstams joprojām ir pirmā posma uzvarētājs Mārcis Martinovs, bet pērnajam čempionam Sigmaram Tammemegi būs vajadzīgs brīnums, lai tiktu tukumniekam garām.


Foto: Toms Paipals Photography

Touring 2000 klasē tuvu čempiona titulam ir Jānis Ikers – ja viss norit bez spilgtas drāmas, Jānim ir visas iespējas nodrošināt titulu. Ja ar drāmu, tad iespējas sasniegt titulu ir Jānim Miščenko, matemātiski arī Kasparam Fricsonam un Varim Žentiņam. Ikers šā gada posmos guvis divas uzvaras un vienu otro vietu.

Latvijas kausa Xtreme klasē matemātiski Ronalds Baldiņš vēl nav kopvērtējuma uzvarētājs, taču ir viena pamatīga bēda: sacīkstei nav pieteicies neviens no nākamajiem četriem sekotājiem. Tas nozīmē, ka, ja igauņi Kīls, Kakri, Abrams un Trīsa neuzrodas (un WRC posms Igaunijā, visticamāk, to arī nozīmē), Ronalds jau pirms starta kļūst par Latvijas kausa ieguvēju. Turklāt Reinim Nitišam ir iespēja no sestās vietas pakāpties uz otro.

BMW RX3000 klasē šogad lielisku debijas sezonu aizvada Mārtiņš Prūsis – lai cik interesanti būtu fināli, viņš pamanījies uzvarēt visos trīs posmos. Attiecīgi, visai droša līderpozīcija pirms pēdējās sacīkstes. Tikmēr sezonas laikā lielisku progresu demonstrē Raivis Geriks, kurš no pēdējās vietas pirmajā sacīkstē pacēlies līdz otrajai pozīcijai posmu pirms sezonas beigām. Cīņa par kopvērtējuma otro vietu gan būs mežonīga, jo sestajā vietā esošais Andris Krieviņš no otrās pozīcijas atpaliek tikai par astoņiem punktiem, bet pa vidu vēl ir arī Edgars un Dainis Valeiņi un Māris Mors.

Viss šķita viennozīmīgi CK 650 klasē, kurā Dāvis Tobiass, jau ilgstoši demonstrējot pārsvaru visā Baltijā, uzvarēja pirmajos divos posmos. Taču izstāšanās iepriekšējā sacīkstē Vilkičos saasinājusi kopvērtējuma situāciju. Laurs Langeprons un Karls Martins Miliste atrodas, attiecīgi, tikai astoņu un deviņu punktu attālumā. Vēlreiz izstāties Dāvis vairs nedrīkst.

Junior 1000 klasē pēdējā posmā būs jāaizvada lietuvieša Rīta Gurkļa un Daiņa Zemnieka duelis par uzvaru kopvērtējumā – abi ir ļoti tuvu viens otram.

Skaidrs, ka Mūsas Trillerī aizraujošākais būs vērot klātienes sacensību. Taču, ja vēl iepriekš zināms atsevišķu dueļu konteksts, paliek pavisam interesanti!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png