profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaules RX atgriežas aizraujošajā Somijas trasē

Go4speed 29.08.2020 - 10:04 Pasaules RX atgriežas aizraujošajā Somijas trasē
Foto: Motorsport.com

Šajā nedēļas nogalē Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāts atgriežas Somijā. Kouvolas trasē pasaules čempionāta posms vienīgo reizi norisinājās 2014. gadā, bet nu tajā notiks 2020. gada sezonas trešais un ceturtais posms. Atcerēsimies, ka ne bez panākumiem šajā trasē startējis arī latviešu autosportists Reinis Nitišs, kurš 2014. gadā kāpa uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

Vien nedēļu pēc sezonas sākuma, 2020. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāts dodas uz Kouvolas trasi, kur notiks CapitalBox World RX of Finland. Nedēļas nogalē norisināsies vēl viens FIA pasaules rallijkrosa čempionāta dubultposms, katru dienu notiekot pilnām sacensībām ar trim kvalifikācijām, pusfināliem un finālu. Tykkimaen Moottorirata, kā sauc rallijkrosa trasi Kouvolā, ir 1006 metrus gara, ar 55% asfalta un 45% grunts segumu. Tajā jau reiz noticis Pasaules RX posms, kad 2014. gadā uzvaru ar VW Polo Supercar izcīnīja amerikānis Taners Fausts.

Atgriešanās Kouvolā
Pirmoreiz kopš 2014. gada mēs izaicinošajā Kouvola trasē redzēsim FIA pasaules rallijkrosa čempionāta dalībniekus. Daudzi no šīs sezonas Pasaules RX braucējiem iepriekš ir braukuši šajā trasē, taču dažiem tā būs jaunums, tai skaitā zviedriem Johanam Kristofersonam un Matiasam Ekstromam, kā arī vācietim Timo Šeideram. Tas nozīmē, ka sestdienas rīta treniņbraucieni visām komandām un braucējiem būs īpaši svarīgi.


Foto: Volkswagen Motorsport

Cīņa par kopvērtējuma līderpozīciju
Kristofersons un Ekstroms pagājušajā nedēļā notikušajos pirmajos divos posmos, World RX of Sweden ietvaros, aizvadīja aizraujošas cīņas par uzvaru, svētdienas finālā finiša līniju šķērsojot cieši viens aiz otra. Pagaidām šajā sezonā visus kvalifikācijas braucienus ir uzvarējis Volkswagen Polo vai Audi S1, taču, zinot, ka par ātrākajiem laikiem var cīnīties pat 15 piloti, un šajā nedēļas nogalē Somijā tiek prognozēti mainīgi laikapstākļi, noteikti ir sagaidāmas aizraujošas cīņas.

Dorana cīņa ar tehniku
Lielbritānijas pārstāvim Liamam Doranam, kurš pārstāv Monster Energy GCK RX Cartel komandu, Holjes posms bija ārkārtīgi neveiksmīgs - visu nedēļas nogali, cīnoties ar Renault Megane RS RX tehniskām problēmām. Pēc nedēļas, kura pavadīta vēlreiz sagatavojot automašīnu, Doranam būs iespēja parādīt savu patieso ātrumu Kouvolā, jo sevišķi tāpēc, ka šī ir viņam zināma trase. Redzot abu RX Cartel braucēju ātrumu Zviedrijā braucienos, kad viņu mašīnas nevajāja tehniskas problēmas, Dorans Somijā varētu parūpēties par kādu pārsteigumu.

Vietējie varoņi
Šajā nedēļas nogalē trasē redzēsim piecus Somijas pārstāvjus, pazīstamākais no kuriem ir GRX Taneco pilots Niklass Gronholms. Gronholm RX komandā ar tās trešo Hyundai i20 viņam pievienosies 2019. gada Somijas čempions Juha Ritkonens. 2016. gada Somijas čempions un 2019. gada Pasaules RX pilots Jere Kalliokoski, vairākkārtējais Somijas čempions Atro Māttā un 2020. gada Pasaules RX sezonu aizvadošais Ferratum Team braucējs Jani Paasonens savā mājas posmā startēs ar Ford Fiesta automašīnām.

Otrais līkums
Pagājušajā Pasaules RX vizītē Somijā vislielākais izaicinājums braucējiem gan sausos, gan slapjos apstākļos bija otrais līkums. Zviedrs Timijs Hansens pēc kontakta kvalifikācijas braucienā ar savu Peugeot 208 uzmeta kūleni, un vienā no pusfināliem četri no sešiem auto izstājās pēc sadursmes šajā līkumā slapjā laikā. Arī šajā nedēļas nogalē otrajā līkumā varam sagaidīt aizraujošus pavērsienus.

Abrings atgriežas Pasaules RX
Jaunā Unkorrupted World RX komanda, kuras auto sagatavo GCK, šajā posmā vienā no saviem Renault Clio RS RX Rokas Baciuška vietā iesēdinās Kevinu Abringu, kurš kopā ar Gērlainu Šišerī šonedēļ Somijā centīsies turpināt attīstīt šo automašīnu. Baciuškas rezultāts Zviedrijā bija sliktāks nekā viņš pats un komanda sagaidīja, tāpēc šajā posmā sava vieta tiek atdota attīstības pilotam Abringam, cerībā, ka tas ļaus automašīnai pietuvoties līderiem ne tikai Somijā, bet arī nākamajos posmos.

Jāpiebilst, ka treniņos 14 braucēji iebrauca 0,8 sekunžu robežās.

Pirmās kvalifikācijas kārtas izloze:


CAPITALBOX WORLD RX OF FINLAND GRAFIKS
SESTDIENA, 29. AUGUSTS
08:30 Visiem dalībniekiem Treniņbraucieni
10:30 Pasaules RX, 3. posms 1. kvalifikācija
11:50 Pasaules RX, 3. posms 2. kvalifikācija
13:15 Pasaules RX, 3. posms 3. kvalifikācija
15:00 Tiešraides translācija LTV
16:00 Pasaules RX, 3. posms
Pasaules RX, 3. posms Pusfināli
Fināls

SVĒTDIENA, 30. AUGUSTS
09:00 Visiem dalībniekiem Treniņbraucieni
09:40 Pasaules RX, 4. posms 1. kvalifikācija
11:30 Pasaules RX, 4. posms 2. kvalifikācija
13:15 Pasaules RX, 4. posms 3. kvalifikācija
15:00 Tiešraides translācija LTV
16:00 Pasaules RX, 4. posms
Pasaules RX, 4. posms Pusfināli
Fināls

Izmantotie resursi:
https://www.rigarx.com
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png