profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs uz Rīgas 'World RX' posmiem pievienojas ESmotorsport komandai

Go4speed 25.08.2020 - 12:44 Nitišs uz Rīgas 'World RX' posmiem pievienojas ESmotorsport komandai
Reinis Nitišs

Divkārtējais Eiropas rallijkrosa čempions Reinis Nitišs pievienosies Lietuvā bāzētajai ESmotorsport komandai, lai 19. un 20. septembrī Rīgā stātos uz FIA pasaules rallijkrosa čempionāta piektā un sestā posmā starta līnijas.

2018. gadā kādreizējā Eiropas autokrosa un rallijkrosa čempionāta dalībnieka Ernesta Staponka komanda ESmotorsport uzsāka ''Škoda Fabia WRX EVO Supercar'' auto izstrādi, bet pērn komanda jau startēja astoņās Pasaules RX sacīkstēs.

''Es jau labu laiku pazīstu Reini un zinu, ka viņš ir ātrs, talantīgs braucējs ar pozitīvu pieeju lietām. Es ceru, ka mēs varēsim strādāt kopā arī citos Pasaules RX posmos, ne tikai Rīgā,” stāsta ESmotorsport īpašnieks Ernests Staponkus.


Foto: ESmotorsport

Pēc uzvaras 2013. gada FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta Super1600 ieskaites klasē, Reinis Nitišs pievienojās FIA pasaules rallijkrosa čempionātam, kura pirmās sezonas starts tika dots 2014. gadā. Līdz 2017. gadam jēkabpilietis startējis teju visos posmos, bet 2018. gada sezonā Reinis atgriezās Eiropas čempionātā, kur izcīnīja čempiontitulu vadošajā Supercar klasē, kļūdams par divkārtēju Eiropas čempionu. 2019. gadā Nitišs pievienojās Gronholm RX komandai attīstības pilota lomā un sezonas gaitā aizvadīja arī trīs sacīkstes Pasaules RX ieskaitē – Zviedrijas posmā izcīnot trešo vietu un kāpjot uz goda pjedestāla.

''Esmu pateicīgs ESmotorsport komandai par iespēju pievienoties šim projektam. Domāju, ka visi zina, ka rallijkross man ir ļoti tuvs sirdij, tādēļ patiess prieks atkal atgriezties pie 600 zirgspēku auto stūres. It īpaši, ja to varēšu darīt savās mājas sacīkstēs, vietējo fanu priekšā,” stāsta Reinis Nitišs. ''Zinu, ka komanda ir daudz strādājusi ar auto attīstību un tagad tas būs mans uzdevums pārbaudīt paveikto īstos sacīkšu apstākļos. Protams, visas komandas ir spērušas soļus uz priekšu, tādēļ vēlamies novērtēt paveikto, salīdzinot mūsu sniegumu ar pasaules labākajām komandām.”

Rīgā, CSDD Biķernieku Trasē, notiks uzreiz divi Pasaules RX posmi, kas būs liels izaicinājums kā braucējiem, tā arī komandām.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png