profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu sportistiem panākumi Lietuvas rallijkrosā

Go4speed 18.08.2020 - 08:35 Latviešu sportistiem panākumi Lietuvas rallijkrosā
Foto: Viktorija Avsjuka

Sestdien Lietuvā, Vilkiču trasē, aizvadīts Latvijas rallijkrosa čempionāta trešais posms, kas bija arī Lietuvas nacionālā čempionāta sacīkste. Rezultāti klasēs gan prognozēti, gan pārsteidzoši.

Touring 2000 klasē finālā situāciju kontrolēja Jānis Ikers, sasniedzot visai drošu uzvaru pār Jāni Miščenko. Uz pjedestāla arī lietuvietis Luks Sidabrs, kurš izmantoja iespēju gūt panākumu pēc Kaspara Fricsona sagriešanās un Maijas Stakenas izstāšanās tehnikas problēmu dēļ. Ceturtais finālā Varis Žentiņš.

Super 1600 klasē dienas gaitā pārsteigumu briedināja pieredzējušais un labu laiku nestartējušais lietuvietis Laurins Diržininks, pārsteidzot ar sava VAZ 2108 labajiem startiem. Pārsteiguma kulminācija bija fināls, kurā Diržininks veica labu startu, bet pēc garās taisnes izstūma no trases abus galvenos favorītus Juri Spīķi un Arni Odiņu. Lietuvietis uzvarēja braucienā un svinēja uzvaru. Tiesa, vēlāk saņemtais piecu sekunžu sods nobīdīja Diržininku aiz Spīķa un Odiņa – latviešiem dubultuzvara, lietuvietis trešais. Laba sacīkste izdevās Matīsam Vasilim, kurš sasniedza ceturto pozīciju.

Lada RX klasē ilgi gaidītu un pelnītu uzvaru sasniedza Emīls Krūmiņš, aiz sevis sīvā cīņā atstājot Edvardu Egli. Par pārsteigumu parūpējās jaunais igaunis Maiko Tamms, kurš pēc otrās vietas pusfinālā sasniedza pjedestālu finālbraucienā. Finālā tika arī Valters Liepiņš, Niks Mežiņš un Andris Krastiņš.

RX Open klasē finālā baudāmu cīņu par uzvaru demonstrēja igaunis Marts Tikerbārs un Edijs Ošs. Edijs visa brauciena garumā meklēja ceļu garām igaunim, taču tiešā cīņā apdzīt neizdevās. Priekšpēdējā aplī Tikerbārs devās Džokera aplī, kas pavēra Ošam ceļu uz ātru apli pirms viņa Džokera un uzvaras iespējas. Tomēr radiosakaru problēmu dēļ Edijs neiebrauca Džokerī, paliekot bez labā rezultāta.

Pēc pēdējo apļu notikumiem izrādījās, ka uzvaru sasniedza lietuvietis Šarūns Gliks, Tikerbars otrais, uz pjedestāla arī Arvids Galinis. Aiz vadošā trijnieka vietas guva Jānis Veģeris.

Interesantā cīņā BMW RX 3000 klasē uzvaru sasniedza Mārtiņš Prūsis, uz pjedestāla arī Raivis Geriks un Artis Jēkabsons. CK 650 kroskartu klasē finālā pēc starta notika sadursme, pēc kuras izstājās galvenais favorīts Dāvis Tobiass. Uzvaru sasniedza Laurs Langeprons, aiz sevis atstājot Margusu Milisti, uz pjedestāla tika arī Marta Starka, kura svētdien svin savu 16 dzimšanas dienu.

Aizraujoša deviņu dalībnieku cīņa Xtreme klasē. Finālā pēc izcila starta uzvaru sasniedza Ronalds Baldiņš, aiz sevis atstājot igauņus Andre Kīlu un Alanu Kakri.

Junior 1000 klasē Dainis Zemnieks pēdējos metros cīņā izlaida no rokām otro vietu, taču pjedestāls vienalga rokā – trešā vieta aiz lietuviešiem Gurkļa un Mikuža.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png