profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kens Bloks Zviedrijas RX posmā startēs ar elektrisko 'Ford Fiesta ERX' automašīnu

Go4speed 05.08.2020 - 23:09 Kens Bloks Zviedrijas RX posmā startēs ar elektrisko 'Ford Fiesta ERX' automašīnu
Foto: STARD

22. un 23. augustā Zviedrijā ar pirmajiem diviem posmiem startēs pasaules rallijkrosa čempionāts. Rīkotāji publicējuši dalībnieku sastāvus pasaules un Eiropas Supercar klasē, atsaucoties uz rīkotāju informāciju ziņo autocross.lv. Tikmēr noskaidrojies, ka ir atcelts posms Abū Dabī.

Holjesas trasē pasaules čempionāta dalībnieki aizvadīs pirmos divus posmus, bet Eiropas ieskaitē Zviedrijā būs viens posms.

Pasaules čempionāta pirmajā posmā uz starta plāno iziet 17 dalībnieki, to vidū arī ''KYB Team JC'' pilots Jānis Baumanis, kurš debitēs pie Audi stūres. Ierindā visi ziemā un pavasarī uzzinātie seriāla favorīti – mašīnu nebūs daudz, taču cīņas solās būt neprognozējamas, vismaz sezonas sākumā. Pēc gada izlaišanas Pasaules RX atgriezīsies zviedrs, divkārtējais Pasaules RX čempions Johans Kristofersons. Tāpat uz starta izies tādi braucēji kā Timijs un Kevins Hanseni, Andreas Bakeruds, Timurs Timerzjanovs, Niklass Gronholms u.c.


Eiropas čempionāta ieskaitē 21 dalībnieks, tostarp visi pērnie čempiona Robina Larsona konkurenti cīņā par titulu - Žans Babtiste Dubūrs, Tomass Brintesons un Andrē Dubūrs. Larsons pats pārcēlies uz pasaules čempionātu, kur viņš būs Baumaņa komandas biedrs KYB Team JC sastāvā.

Pasaules čempionāts arī atjaunotajā kalendārā piedzīvo zaudējumus – atcelts oktobra beigās paredzētais posms Abū Dabī, Jasmarinas trasē. Tas nozīmē, ka starp priekšpēdējo posmu Spānijā un pēdējo sacīksti Vācijā izveidojusies gandrīz divu mēnešu pauze. Čempionātā kopumā paredzēti desmit posmi: pa diviem Zviedrijā, Somijā un Latvijā, kā arī sacīkstes Beļģijā, Portugālē, Spānijā un Vācijā.

Trešdienas vakarā noskaidrojās, ka ASV zvaigzne Kens Bloks Zviedrijas RX startēs jaunajā elektriskajā Projekt E seriālā, kur sportista rīcībā būs ''Ford Fiesta ERX'' elektriskā rallijkrosa automašīna. Bloks atzina, ka ir sajūsmā, ka varēs startēt Projekt E seriālā, un viņš ar nepacietību gaida sacensību startu. Šobrīd seriāla organizatori nav paziņojuši, cik elektriskās rallijkrosa automašīnas izies uz starta Zviedrijas RX posmā. ''Bloks ir braucis ar visādām trakām automašīnām, bet esmu pārliecināts, ka viņš būs sajūsmā par šo Fiesta ERX auto,'' saka Mihaels Sakovičs, STARD izpilddirektors un dibinātājs.


Foto: GCK

Pēc jaunā kalendāra, kurš ''Cocid-19'' pandēmijas dēļ piedzīvoja krasas izmaiņas, 2020. gadā plānots aizvadīt četrus Projekt E posmus atsevišķās Pasaules RX sacīkstēs. Viens no posmiem notiks arī Biķernieku trasē.

Atgādināsim, ka Projekt E automašīnas ir izstrādātas, sadarbojoties IMG un austriešu uzņēmumam STARD (Stohl Advanced Research and Development). Projekt E automašīnas izmantos STARD izstrādāto „REVelution” elektrisko platformu, kas nodrošinās līdz 450kW (613zs) jaudu, 1100Nm lielu griezes momentu un 240km/h maksimālo ātrumu.

Pasaules RX dalībnieki:



Eiropas RX dalībnieki:
 

Pasaules RX kalendārs:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png