profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas rallijkrosa čempionāta 2.posmā Nitišs aizraujošā cīņā pārspēj Baldiņu

Go4speed 27.07.2020 - 10:03 Latvijas rallijkrosa čempionāta 2.posmā Nitišs aizraujošā cīņā pārspēj Baldiņu
Foto: Rallycross.lv

Svētdien Biržos, Baronu trasē, norisinājās Latvijas rallijkrosa čempionāta un kausa izcīņas otrais posms.

Mini bagiju klasē pārliecinošu uzvaru sasniedza Jānis Kozlovskis, aiz sevis atstājot Emīlu Mirošņiku un lietuvieti Azuolu Dungvecki.

LADA RX finālā uzvarēja Edvards Egle, kurš par trīs sekundēm apsteidza Ivaru Joeli, bet 4,4 sekundes atpalika Kristaps Kapačs. Super 1600 klases finālā par uzvaru cīnījās Juris Spīķis un Arnis Odiņš, taču vienā no epizodēm Odiņš bremzējot saslīdēja. Finišā uzvara Spīķim, kuram 11 sekundes zaudēja Jānis Lideris, bet Odiņam nācās samierināties ar trešo vietu.


Foto: Rallycross.lv

Touring klases finālā no starta vadībā izrāvās Edgars Kokorišs, taču turpinājumā viņš tehnisku problēmu dēļ palika lēns un zaudēja daudz laika. To izmantoja Jānis Miščenko, kurš izcīnīja uzvaru. Otrais Jānis Ikers, bet trešā - Maija Stakena, kurai finālbrauciena sākums bija grūts, taču, izmantoja konkurentu kļūdas, viņa aizcīnījās līdz trešajai vietai. Kaspars Fricsons pjedestālu zaudēja neilgi pirms finiša, iebraucot valnī.

Xtreme bagiju klasē īstu šovu sarūpēja mājinieks Reinis Nitišs un Ronalds Baldiņš. Reinis finālbraucienā kontrolēja sacensību gaitu, svinot uzvaru sīvā cīņā, jo Baldiņš pēc sešiem apļiem zaudēja tikai 0,8 sekundes. Cīņā par trešo vietu debitants Māris Breicis spēja pieveikt Viesturu Sproģi.


Foto: Rallycross.lv

Cīņas aizvadītas arī Latvijas kausa izcīņas klasēs. BMW RX 3000 vērtējumā ātrākais bija Mārtiņš Prūsis, bet pirmo trijnieku noslēdza Dainis Valeinis un Raivis Geriks. Junior 1000 klases finālā labu sniegumu parādīja Dainis Zemnieks, kurš arī kļuva par uzvarētāju. CK 650 klases finālā Dāvis Tobiass nebija ātrākais startā, taču vēlāk sportists spēja uzvarēt braucienā. Otrajā vietā ierindojās Karls Martins Miliste, bet trešā vieta Lauram Langepronam. Līdz pat pēdējam aplim trešajā pozīcijā turējās Marta Starka, taču vēlāk viņa trāpīja iekšmalas riepās, kas sportisti atmeta uz beidzamo sesto vietu.

Latvijas rallijkrosa čempionātā trešais posms notiks 15. augustā Vilkičos, Lietuvā, bet finālposms gaidāms 5. un 6. septembrī Mūsas trasē, Bauskā.

Visi rezultāti - ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png