profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Štols izcīna uzvaru debijas sacīkstēs ar elektrisko rallijkrosa mašīnu

Go4speed 16.07.2020 - 23:40 Štols izcīna uzvaru debijas sacīkstēs ar elektrisko rallijkrosa mašīnu
Foto: DuEn / www.duen.hu

Šogad pasaules rallijkrosa čempionātā atsevišķos posmos uz starta redzēsim Projekt E kausa sacīkstes automašīnām ar elektrodzinējiem. Viens no tādiem posmiem notiks arī ''Neste World RX of Riga'' ietvaros. Lai arī šobrīd domas dalās par jaunajām elektriskajām rallijkrosa mašīnām, austriešu uzņēmuma STARD vadītājs Manfrēds Štols pagājušajās brīvdienās vēlreiz apliecināja to, ka jaunās automašīnas, kas nodrošinās aptuveni 450kW (613zs) kopējo jaudu, 1100Nm griezes momentu un 240km/h maksimālo ātrumu, ir ļoti ātras.

Štols ar ''Ford Fiesta ElectRX'' automašīnu, kas bija tādas pašas specifikācijas auto, kādu vēlāk šogad redzēsim Projekt E seriālā, piedalījās Ungārijas rallijkrosa sacensībās. Bijušais WRC pilots, kurš rallijkrosā nav braucis vairāk kā piecus gadus, uzrādīja ļoti konkurētspējīgus laikus, izrādot sīvu cīņu ungāru pilotam Tamašam Karajam (startēja ar jaunu Audi S1 Supercar automašīnu), kurš ir regulārs braucējs Eiropas rallijkrosa čempionātā.


Foto: DuEn / www.duen.hu

Štols bija ātrākais pirmajā kvalifikācijā, bet pēc visiem kvalifikācijas braucieniem Manfrēds bija otrais. Savu pusfinālu Štols uzvarēja, kas viņam finālā ļāva startēt no pirmās rindas. Finālā Štolam padevās labs starts, kas ļāva kontrolēt visu braucienu, kas finišā viņam ļāva izcīnīt uzvaru, aiz sevis atstājot Karaju.

''Esmu pārliecināts, ka šodien mēs esam pārrakstījuši vēsturi kā pirmā pilnībā elektriskā rallijkrosa automašīna nacionālā rallijkrosa čempionāta posmā, un papildus tam izcīnīt uzvaru, to visu padara divtik jauku," portālam Motorsport.com saka Manfrēds Štols.


Foto: DuEn / www.duen.hu

''Šī uzvara ir pateicoties manai komandai un visiem puišiem, kuri tik smagi strādājuši pie šī projekta. Nākotne sākas tagad, un ar nepacietību gaidu tās turpinājumu."

''Mēs vispār nekoncentrējāmies uz regulējumiem, mēs neplānojām cīnīties par labiem laikiem, nemaz nerunājot par uzvaru, it īpaši ņemot vērā to, cik ātrs ir Karais un cik labi viņš zina šo trasi. Bet dienas beigās mēs visi esam sacīkšu braucēji, un mēs vēlamies darīt to pēc iespējas labāk. Tehniski mašīnai viss bija ideāli. Grūtāki apstākļi mums, kādi bija šajās sacīkstēs (gaisa temperatūra bija +35 grādi), nevarēja būt, un ir ļoti patīkami, ka mēs varējām uzvarēt savās pirmajās sacīkstēs ar elektrisko automašīnu," saka Mihaels Sakovičs, STARD izpilddirektors un galvenais inženieris.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png