profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Larsons un Kristofersons uzvar Zviedrijas RX, M.Gronholms nepārspējams Leģendu klasē

Go4speed 06.07.2020 - 22:09 Larsons un Kristofersons uzvar Zviedrijas RX, M.Gronholms nepārspējams Leģendu klasē
Robins Larsons un Johans Kristofersons

Aizvadītajās brīvdienās Zviedrijā, slavenajā Holjes trasē, mainīgos laikapstākļos norisināsies RallyX Nordic sacensību 1. un 2.posms, kurā uz starta izgāja daudz ātru braucēju.

1.posmā trīs kvalifikācijas braucienos nepārspēts palika Niklas Gronholms (150), kurš bija ātrākais visos trīs braucienos, aiz sevis atstājot Robinu Larsonu (132) un Oliveru Solbergu (121). Arī pirmajā pusfināla braucienā Gronholms bija ātrākais, par sekundi apsteidzot Johanu Kristofersonu. Otrajā pusfinālā ātrākais bija Larsons, bet trešajā – Olivers Solbergs. Finālā sīvā cīņā uzvarēja Larsons, par 0,6 sekundēm apsteidzot Kristofersonu, bet Gronholms ierindojās trešajā vietā.


Niklass Gronholms. Foto: RallyX Nordic

Pirmajā līkumā kā līderim izdevās iebraukt Larsonam, kurš arī veiksmīgi aiz sevis noturēja Gronholmu. Ceturtajā aplī abi braucēji devās džokerī, pēc kā Larsons trasē atgriezās kā līderis, kamēr Gronholms zaudēja pozīciju Kristofersonam, kurš pēc starta bija atkritis uz beigām un turpināja cīņu no beidzamās vietas.


Johans Kristofersons. Foto: RallyX Nordic

Otrajā posmā ātrākais kvalifikācijā bija Gronholms (177), aiz sevis atstājot Larsonu (172) un Kristofersonu (165). Trīs pusfināla braucienos uzvaras izcīnīja Solbergs, Larsons un Kristofersons. Jāpiebilst, ka Kristofersona rezultāts bija par 6,5 un 12 sekundēm ātrāks nekā Larsona un Solberga uzrādītais laiks pusfinālā. Diemžēl pirmajā pusfināla braucienā nepaveicās Gronholmam, kura automašīna noslāpa startā. Lai arī turpinājumā somu braucējs lidoja pa trasi, augstāk par ceturto vietu viņam neizdevās pakāpties, tādējādi viņš neiekļuva finālā.


Foto: RallyX Nordic

Šoreiz finālā pārliecinoši ātrākais bija Kristofersons, kuram sekoja Larsons un Solbergs.

Ko neizdarīja Niklas Gronholms, to Leģendu klasē paveica viņa tēvs, divkārtējais WRC čempions Markus Gronholms, kurš vispirms bija ātrākais abās kvalifikācijās, kā arī finālā - par 2,5 sekundēm apsteidzot Heningu Solbergu.

Kroskartu klasē pirmajā posmā līdz pusfinālam aizcīnījās WRC pilots Tjerī Noivils (4.vieta trešajā pusfinālā), kamēr Timijs Hansens pēc trīs kvalifikācijas kārtām ieņēma 23.vietu. Otrajā posmā četru kvalifikāciju summā Hansenam 20.vieta, bet  Noivilam - 27.vieta.

Visi rezultāti ŠEIT.

Pirmā posma rezultāti Supercar klasē:


Otrā posma rezultāti Supercar klasē:


Leģendu klases rezultāti:



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png