profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Calko iegūst vicečempiona titulu vispasaules kartingu sacīkstēs

Go4speed 02.12.2012 - 13:31 Calko iegūst vicečempiona titulu vispasaules kartingu sacīkstēs
Foto: Facebook

Starptautiskajās „Rotax Max Challenge Grand Finals" sacīkstēs, kas no 28. novembra līdz 1. decembrim norisinājās Algarves trasē Portugālē, 72 braucēju konkurencē otro vietu DD2 klasē izcīnīja latviešu kartingists Konstantīns Calko.

Izcīnītais vicečempiona tituls ir līdz šim sportista lielākais izcīnītais sasniegums viņa kartingista karjerā un vienlaikus arī latviešu sportistu labākais sniegums šajās sacīkstēs. Calko piekāpās vienīgi kanādiešu sportistam Benam Kūperam (Ben Cooper), aiz sevis atstājot beļģi Matiasu Detige (Mathias Detige). Šogad sportists kļuva par Baltijas kausa ieguvēju kartingā, tādējādi izcīnot ceļazīmi uz pasaules finālsacīkstēm.

„Esmu ļoti priecīgs! Pēc neveiksmēm kvalifikācijas braucienos, necerēju, ka spēšu iekļūt finālā. Taču, pēc veiksmīgā priekšfināla, sapratu, ka finālā varu cīnīties arī par goda pjedestālu. Sacīkstes bija ļoti saspringtas, konkurenti bija ļoti spēcīgi, taču man izdevās lielāko daļu no tiem noturēt aiz sevis", savās emocijās dalās Konstantīns Calko.


Calko. Foto: A.Vernardis

Konstantīns Calko pēc kvalifikācijas braucieniem ieņēma tikai 26. pozīciju, jo pēdējā no trim kvalifikācijas braucieniem sportists saņēma diskvalifikāciju. Taču viss mainījās pēc priekšfināla aizvadīšanas, kad, startējot no 26. pozīcijas, sportists finišēja 7. vietā, tādējādi izcīnot sev lielisku starta vietu finālā.

Fināla brauciens bija ļoti saspringts. Pēc novēlota starta, Calko pazaudēja aptuveni 10 pozīcijas, taču viņam izdevās tās atgūt un vienubrīd latviešu sportists atradās pat sacīkšu vadībā, kad pēc kļūdas trasē viņu apdzina kanādiešu sportists Bens Kūpers.

No Latvijas šogad „Rotax Max Challenge Grand Finals" sacīkstēs kopā startēja 6 sportisti - četri no tiem startēja DD2 klasē, savukārt divi DD2 Masters. Otro augstāko rezultātu starp latviešiem izcīnīja Haralds Garkaklis (DD2), kurš finišēja 15. pozīcijā, savukārt Mārtiņam Lapiņam (DD2) 26. vieta. Mārtiņš Šteinerts (DD2) diemžēl finālā neiekļuva un sacīkstes pabeidza, izcīnot 63. vietu kvalifikācijā. DD2 Masters klasē Anrijs Lembergs izcīnīja 29. vietu kvalifikācijā, savukārt Normunds Staņēvičs ieņēma 40. vietu. Nāciju kausā (Nationscup) Latvija izcīnīja 24. pozīciju, uzrādot labāko rezultātu no visām Baltijas valstīm.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png