profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Folkreisa Vasaras kausa jaunajā sezonā intriģējoši jaunumi

Go4speed 03.04.2012 - 15:04 Folkreisa Vasaras kausa jaunajā sezonā intriģējoši jaunumi
Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Kā ziņo mājaslapa autocross.lv Folkreisa Vasaras kausā, kas šogad startēs maijā, ir gaidāmi vairāki jaunumi, kas solās būt intriģējoši gan sportistiem, gan līdzjutējiem.

2012. gada LAF Folkreisa Vasaras kauss paredzēts sešos posmos - sezona sāksies ar cīņu 19. maijā Ventspils puses Popes trasē, kam sekos posmi Vecpilī, Valmierā, Skrundā un divreiz Bauskā, Mūsas trasē. Kopā ar folkreisa klasi Popē, Vecpilī, Valmierā un Skrundā uz starta tiks aicināti arī autokrosa braucēji.

Pirmo reizi Folkreisa Vasaras kausa sezonas uzvarētājs saņems galveno balvu - bezmaksas licenci dalībai 2013. gada Latvijas autokrosa čempionātā vai jebkurā citā LAF Krosa komisijas seriālā (piemēram, Latvijas Rallijkrosa kausā).

Šovasar pirmo reizi notiks atsevišķa ieskaite dāmu klasē. Līdz šim, folkreisa pastāvēšanas divarpus gados, uz starta stājušās gan tikai trīs dāmas - Evija Vītola, driftere Kristena un Liene Āboliņa. Tomēr, tā kā no azartisku meiteņu puses saņemti signāli par vēlmi cīnīties, folkreisa organizatori ir nolēmuši spert soļus pretī šīm dalībniecēm. Dāmu sasniegumi tiks vērtēti, izvelkot rezultātus no kopējās ieskaites noslēguma pozīcijām, gluži kā tas notiek Junioru kausā.


Viena no aktīvakajām folkreisa dāmām - Evija Vītola. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Atsevišķa ieskaite plānota arī aizmugures piedziņas automašīnu vērtējumā, izveidojot Vasaras kausa Klasikas ieskaiti. Šīs klases braucējiem tiks rīkoti atsevišķi finālbraucieni. Tajā pašā laikā sportisti nezaudēs iespēju cīnīties arī ar pārējiem vairākiem desmitiem konkurentu - teorētiski Klasikas braucējs var uzvarēt absolūtajā posma ieskaitē, bet pēc tam arī Klasikas ieskaites finālbraucienā.

Tiesa, gan dāmu klasei, gan Klasikas posma ieskaite būs uzskatāma par notikušu tikai, ja attiecīgajā sacīkstē startēs vismaz seši attiecīgās ieskaites dalībnieki. Gada ieskaite būs notikusi, ja vērtējumos būs piedalījušies vismaz astoņi sportisti.

Tiek saglabātas arī līdzšinējās folkreisa ieskaites - paralēli individuālajai (galvenajai) ieskaitei tiks noskaidrots arī labākais juniors (braucēji vecumā līdz 21 gadam ieskaitot), kā arī labākā komanda.

Ar Folkreisa Vasaras kausa nolikumu var iepazīties ŠEIT.

LAF Folkreisa Vasaras kauss 2012:
1. posms - 19. maijs, Pope, Popes autotrase
2. posms - 16. jūnijs, Vecpils, Vecpils autotrase
3. posms - 08. jūlijs, Valmiera, Brenguļu autotrase
4. posms - 21.-22. jūlijs, Bauska, s/k Mūsa
5. posms - 18. augusts, Skrunda, Gruntskalnu trase
6. posms - 08.-09. septembris, Bauska, s/k Mūsa

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png