profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brenguļu naktī uzvar Plētiens un Kozlovskis

Go4speed 04.02.2018 - 13:01 Brenguļu naktī uzvar Plētiens un Kozlovskis
Foto: Autocross.lv

LAF Folkreisa Ziemas kausa trešajā posmā uzvaru sasniedza Viesturs Plētiens, savukārt LAF Krosa komisijas kausa cīņā pārliecinoši labākais bija Jānis Kozlovskis. Kā ziņo autocross.lv, tad sacīkstes noritēja lieliskā trasē un lieliskā vakara gaisotnē.

Folkreisā pēc kvalifikācijas finālu uzreiz sasniedza sezonas līderis Māris Zālītis, pēc pārtraukuma folkreisā startējušais Jānis Kļava, Ivo Gabrāns, folkreisa debitants Juris Zembergs un abi vāji sacīksti sākušie Viesturi – Saukāns un Plētiens, kuri kvalifikācijas otrajā daļā izrāva vietas finālā.

Pārējie seši finālam piepulcējās ar pusfinālu palīdzību. Pusfinālu fāze neiztika bez starpgadījumiem – pirmajā pusfinālā cīņa bija jāatkārto pārbraucienā nepareiza braucēju starta izvietojuma dēļ. Tiesneši kļūdu atzina, savukārt Mārtiņa Starka pārāk kaislīgā cīņa par taisnību viņam noslēdzās ar diskvalifikāciju no šī posma un trim soda punktiem par nesportisku rīcību. Pats gan viņš cīņu jau bija pametis motora defekta dēļ, aktivitātes veiktas komandas biedra Māra Plūmes rezultāta vārdā.

Finālā pēc pirmo apļu cīņām līderpozīcijā nonāca Andrejs Špels, kurš pērn šajā trasē uzvarēja abus vasaras posmus. Taču Plētiens aizvadīja izcilu braucienu, izšķirošā brīdī atrodot iekšmalu un tiekot Andrejam garām. Špels otrais, bet trešajā vietā finālā Ivo Gabrāns.

Šādi rezultāti nozīmēja, ka pārtraukts Māra Zālīša uzvaru gājiens – pēc diviem panākumiem pirmajos posmos Māris Brenguļos ceturtajā vietā. Tiesa, kopvērtējumā viņš vienalga uzlaboja savu situāciju, jo tuvākie sekotāji Artis Biezais un Andis Dreimanis palika aiz viņa – sestajā un devītajā vietā, attiecīgi. Sešiniekā starp Zālīti un Biezo finišu sasniedza Kļava.

Komandu ieskaitē uzvaru guva Gabrāna un Zālīša Kavita V vienība, par vienu punktu apsteidzot Autocross.lv Folkreisa komandu (28:27). Trešajā vietā Garkalne Racing (20).

Šoreiz vairāki folkreisa sportisti tika pie sezonas soda punktiem (to Ziemas kausa laikā nedrīkst būt vairāk par 7). Vēl bez Starka soda punktu dabūja arī pats Plūme (par komandas pārstāvja uzvedību), kā arī Sandris Vigulis par agresīvu braukšanu dzelteno karogu zonā pusfināla laikā. Līdz ar to antitopā situācija: Starkam trīs soda punkti, Plūme, Vigulis, Kalvis Buģis un Edvīns Vansovičs – pa vienam punktam.

LAF Krosa komisijas kausa posms šoreiz izvērtās dramatisks neprognozējamo izmantojamo riepu ziņā. Pamatnostādne vēstīja, ka riepu izvēle būs brīva, tātad garās radzes. Taču treniņos krosa klasei bija jāstartē ar bezradžu riepām, jo nebija pārliecības, vai trases segums izturēs kuplo radžoto mašīnu skaitu. Tomēr pēc treniņiem sacensību vadība izziņoja radžu cīņu, un šādā režīmā sacīkste tika aizvadīta līdz galam.

Finālā uzvaru sasniedza Jānis Kozlovskis, aiz sevis atstājot Kristapu Grunti, kurš startēja ar savu seno VAZ 2104-Subaru. Trešo vietu sasniedza Dainis Krūmiņš, kurš – ar vienādu punktu skaitu ar Kozlovski – kļuva par kvalifikācijas kopvērtējuma uzvarētāju.

Šoreiz sarežģītu sacīksti – pirmo šajā ziemā ar radžu riepām – aizvadīja visi trīs līderi pirms šī posma - Sandis Džeriņš, Aivars Galbāliņš un Viesturs Saukāns. Galbāliņam piektā, Džeriņam septītā, Saukānam 12. vieta 15 dalībnieku konkurencē. Sandis (44) un Aivars (42) saglabā līderpozīcijas kopvērtējumā, bet uz trešo vietu pakāpies Ģirts Kuzmanis (32).

Gan krosa, gan folkreisa fināli bija unikāli izturības ziņā: gan vienā, gan otrā startēja visi 12 paredzētie sportisti, kuri abos gadījumos visi sasniedza finišu. Jāsumina sportistu meistarība tumsnējos apstākļos nebīdīt betona apmales, kā arī lieliski sagatavotā trase, par spīti sarežģītajiem laika apstākļiem.

Sportistiem maz laika brūču laizīšanai, jo nākamais posms jau sestdien Pilskalnu autotrasē!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png