profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dramatiskā Vecpils sacīkstē uzvar Vansovičs, Starkam četri kūleņi

Go4speed 20.08.2017 - 23:52 Dramatiskā Vecpils sacīkstē uzvar Vansovičs, Starkam četri kūleņi
Foto: Sigita Ernsone

Vecpilī aizvadītais LAF Folkreisa Vasaras kauss noslēdzās ar Edvīna Vansoviča uzvaru, bet rezultāti kopumā saasināja cīņu par kopvērtējuma uzvaru. Pirms pēdējā posma četri līderi ir tikai septiņu punktu robežās. LAF Krosa komisijas kausa posmā panākums un priekšlaicīgi nodrošināta kopvērtējuma uzvara Jānim Veģerim.

Kā ziņo autocross.lv, tad Folkreisa cīņas bija visai nervozas, ar vairākiem incidentiem un avārijām, jo bija jūtama katra kopvērtējuma punkta vērtība, kas sezonas beigās var izšķirt uzvarētāju.

Pēc salīdzinoši mierīgas kvalifikāciju fāzes asumi sākās pusfinālos un finālā. Par pusfinālu spilgtāko notikumu kļuva otrā pusfināla starts, pēc kura burzmas pamatīgu kūleņošanu piedzīvoja Mārtiņš Starks, apmetot četrus iespaidīgus kūleņus.


Foto: Rūdolfs Cīrulis

Arī fināls sākās ar masveida avāriju, pēc kuras valnī trāpīja un kūleni apmeta Kaspars Cikmačs, bet gabalu tālāk citā incidentā sadūrās Reinis Lankups un Aigars Darmakovičs. Brauciens gan varēja turpināties, jo visi avārijās iesaistītie varēja laicīgi pamest automašīnas un trasi.

Cīņa par pjedestāla pozīcijām bija smaga un ļoti skatāma. Taču brauciens tika apturēts, kad kopvērtējuma līderis Miks Gabrāns aizķēra valni, apmeta kūleni un palika guļam ar jumtu pret braucošām mašīnām. Līdz ar to brauciens bija jāaptur.

Atkārtotajam finālam netika pielaisti Lankups par Darmakoviča sagriešanu, Māris Zālītis par Cikmača nosūtīšanu valnī. Pēc ilgām diskusijām pie starta tika pielaists sarkano karogu autors Gabrāns, saņemot stingru brīdinājumu par izraisīto situāciju.

Atkārtotais fināls aizritēja bez lielām avārijām, taču cīņa par uzvaru bija īpaši aizraujoša. Par līderpozīciju cīnījās Kalvis Buģis, Edvīns Vansovičs, Viesturs Plētiens, Miks Gabrāns un Dainis Krūmiņš. Kad situācija stabilizējās, Vansovičs bija atkarojis pirmo vietu no Buģa, droši soļojot pretī uzvarai. Finišā Buģis otrais, Krūmiņš trešais.

Šāds cīņas iznākums nozīmē dramatisku saasinājumu kopvērtējumā pirms pēdējā posma Brenguļos. Kopvērtējuma līderim Gabrānam 61 punkts, Buģim 59, Plētienam 58, Krūmiņam 54. Šo četru savstarpējā cīņa arī izšķirs, kurš būs LAF Folkreisa Vasaras kausa ieguvējs.

Vēl viena pamatīga drāma atsevišķajā Klasikas ieskaitē. Jau brīvajos treniņos motora defektu piedzīvoja kopvērtējuma līderis Kaspars Zuģickis. Vēlāk viņš formāli pārbrauca startam vienā no kvalifikācijām, lai būtu piedalījies sacīkstē. Tā kā mašīna vēl bija gatava kustēties, viņš sagaidīja Klasikas finālu, ar mērķi “kaut motoru līdz galam”. Uzvaru Klasiku finālā guva Andrejs Lajevskis, aiz sevis atstājot Andri Andersonu. Cīņā par trešo vietu spēkojās divas mašīnas ar smagiem defektiem – Valdis Zaļais ar ātrumkārbas problēmām un Zuģickis. Abi izstājās ceturtajā aplī, trešo vietu guva Zaļais, Zuģickis ceturtais. Šāds iznākums nozīmē, ka pirms pēdējā posma Klasiku ieskaitē Lajevskim un Zuģickim ir vienāds punktu skaits kopvērtējuma līderpozīcijā.

Komandu vērtējumā uzvaru guva Crazy Racing, pateicoties spožam Buģa un Krūmiņa sniegumam. Pārliecinošais rezultāts visai droši izvirza komandu vadībā pirms pēdējā posma.

LAF Krosa komisijas kausā uz starta pulcējās septiņi dalībnieki. Finālā pārliecinoši uzvaru guva Jānis Veģeris, kļūstot neaizsniedzams arī sekotājiem kopvērtējumā. Otro vietu sasniedza Ainārs Kenigsbergs, bet trešajā vietā Arno Upenieks.

Pēdējais posms abiem vērtējumiem norisināsies Brenguļu autotrasē 9. septembrī, kas krosam būs arī Čempionu autokrosa sacīkste.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png