profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kūleņiem bagātās Folkreisa sacīkstēs Vecpilī uzvar Viesturs Plētiens (VIDEO)

Go4speed 23.07.2017 - 23:57 Kūleņiem bagātās Folkreisa sacīkstēs Vecpilī uzvar Viesturs Plētiens (VIDEO)
Foto: Ekrānšāviņš

Sestdien Vecpils autotrasē aizvadītajā LAF Folkreisa Vasaras kausa posmā uzvaru īpaši dramatiskā cīņā sasniedza Viesturs Plētiens. Viņš kļuvis par devīto uzvarētāju pēdējās deviņās Latvijas folkreisa sacīkstēs. LAF Krosa komisijas kausā uzvaru sasniedza Jānis Veģeris, ievērojami palielinot pārsvaru pār sekotājiem kopvērtējumā.

Folkreisa braucēji izveidoja sacīksti Vecpils trases labākajās tradīcijās. Kopumā dienā fiksēti vismaz deviņi kūleņi. Šajā ziņā līderpozīcijās nonāca Dāvis EmīlS Ūdris, kurš apmeta iespaidīgus kūleņus pirmajā kvalifikācijā, bet vēlāk līdzīgu triku izpildīja arī pusfinālā.

Taču avārijas un incidenti nebija vienīgais elements, kas veidoja cīņas drāmu. Pēc atraktīvas kvalifikācijas sekoja pusfināli, kuru realizēšanai bija nepieciešami pieci piegājieni pāragru startu un avāriju dēļ. Pusfināli sarūpēja arī sportiskos pārsteigumus. Kā ziņo autocross.lv, tad viens no pusfināliem tika apturēts, jo kūleni apmeta brauciena līderis Raivis Anops. Savukārt, kad otrs pusfināls tuvojās noslēgumam, tā līderis Reinis Lankups izstājās pusass defekta dēļ divus pagriezienus pirms finiša.

Fināls izvērtās par izcilu cīņu par uzvaru. No starta vadībā aizbrauca kvalifikācijas uzvarētājs Viesturs Plētiens, bet viņam sekoja Kalvis Buģis. Abi aizvadīja smagu cīņu par uzvaru, līdz viņiem piebiedrojās Miks Gabrāns, Andrejs Špels un Dainis Krūmiņš. Vispirms no cīņas, apmetot kūleni, izstājās Špels. Drīzumā Gabrāns tika garām Buģim cīņā par otro vietu, tomēr Kalvis prata atgūt pozīciju, drīz atkal pietuvojoties Plētienam cīņā par pirmo vietu. Buģis meklēja visus iespējamos apdzīšanas variantus, bet Plētiena mašīna šķita nedaudz par platu izšķirošā manevra veikšanai. Kārtējais Kalvja uzbrukums noslēdzās ar kļūdu un garām tika gan Gabrāns, gan Krūmiņš. Šis izrādījās izšķirošais sacīkstes manevrs, jo uz pjedestāla tika Plētiens, Gabrāns un Krūmiņš, bet Buģim ceturtā vietā. Aiz viņiem Kaspars Zuģickis, kurš pēc smagās avārijas Pilskalnos kļuva par Klasikas ieskaites uzvarētāju. Sešiniekā arī Jānis Gustāns.

Komandu vērtējumā uzvaru ar viena punkta pārsvaru pār Crazy Racing sasniedza Kavita V vienība (Gabrāns, Zuģickis, Māris Zālītis). Junioru kausā labākais Miks Gabrāns, kurš šajā ieskaitē veido ievērojamu atrāvienu.

Gabrāns ir līderis arī LAF Folkreisa Vasaras kausā (52 punkti), pēc četriem posmiem par sešiem punktiem apsteidzot Plētienu (46). Seko Buģis (42), Krūmiņš (39), Renārs Ēķis (Vecpilī tehnikas problēmas, 32), Zālītis (30). Līdz sezonas beigām vēl divi posmi.

Pēc sacīkstes tika iegādātas arī vairākas mašīnas. Debitans Vladislavs Kozlovskis (Latvijas krosa čempiona Jāņa Kozlovska brālēns) palika bez Raivja Grigoroviča sarūpētās mašīnas, Kalvis Buģis pazaudēja savu VW Golf, taču no Ēķa atpirka savu bijušo SEAT. Pēc dažādām kombinācijām savas mašīnas viens otram pazaudēja Plētiens un Gabrāns, taču nojaušams, ka nevienam, ne otram pirkums nebija vajadzīgs, tāpēc katrs nākamo posmu aizvadīs ar savu auto.

LAF Krosa komisijas kausā uz starta stājās seši dalībnieki. Intrigas deva gan zuda pirms fināla, kad dubulto sacīkšu dienas slodzi, startējot gan krosā, gan folkreisā, neizturēja Jura Mestera, Mārtiņa Spīķa un Jāņa Saulītes auto – neviens no viņiem netika uz starta. Līdz ar to finālā uz starta stājās Jānis Veģeris, Māris Lapšāns un debitants Agnis Kātiņš. Agnis no pirmajiem apļiem samierinājās ar trešo vietu. Savukārt nolaistītajā trasē abi līderi sarūpēja skatāmāku cīņu nekā tika prognozēts: Veģeris brauca, cik vien droši iespējams, kas radīja sajūtu, ka Lapšānam ir iespējas uzbrukt līderiem. Jānis gan kļūdas nepieļāva un izcīnīja uzvaru. Pēc šī panākuma viņš pietuvojies uzvarai LAF Krosa komisijas kausa kopvērtējumā.

Video no sacīkstēm:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png