profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vecpils autokrosā dramatiski notikumi un vairāki kūleņi (FOTO)

Go4speed 22.06.2015 - 14:44 Vecpils autokrosā dramatiski notikumi un vairāki kūleņi (FOTO)
Foto: Uldis Dobelis, rekurzeme.diena.lv

LAF Folkreisa Vasaras kausa trešajā posmā pirmo uzvaru izcīnīja Andis Dreimanis, bet LAF Krosa komisijas kausa devītajā sacīkstē uzvaru sasniedza Lauris Roberts. Dreimaņa uzvara sekoja pēc Anda pusotra kūleņa jau brīvajos treniņos. Savukārt Roberta uzvara guva apstiprinājumu labu laiku pēc finiša, jo tika izskatīts incidents finālā. Kā ziņo autocross.lv, tad sacīkste kopumā bija sportiska un dramatiska.

Folkreisā dienas gaitā uzvarētājs nebija prognozējams, jo vairāki ātrie braucēji piedzīvoja dažādas neveiksmes. Kvalifikāciju uzvarēja Aigars Darmakovičs, kurš šķita viens no galvenajiem favorītiem arī finālā. Pēc kvalifikācijas finālā iekļuva arī Roberts Bāriņš, Andis Dreimanis, Edvīns Vansovičs, Mārtiņš Spīķis un Andrejs Lajevskis. Ātri bija arī vecākie Spīķu brāļi, taču abi piedzīvoja vairākus punktu zaudējumus – Intars uzmeta kūleni, bet Jānis saņēma anulētu rezultātu par konkurentu sagriešanu.


Foto: Uldis Dobelis, rekurzeme.diena.lv

Neilgi pirms folkreisa fināla sāka pilināt lietus, kas Vecpils trasē nekavējoties var izmainīt spēku samērus. No starta vadībā aiztraucās Darmakovičs, bet labu fināla startu veica Jānis Spīķis, kurš, finālā nonācis no pusfināla, jau pēc pirmajiem pagriezieniem bija līderu pulkā. Taču drīz sacīksti apturēja masveida avārija, kurā uz jumta apgāzās kopvērtējuma līdera Jāņa Āboliņa auto, bet aiz viņa nosprūda arī Mairis Zēns un Matīss Pelēnis. Trasē tika izkārti sarkanie karogi, bet atkārtotais starts bija jāgaida visai ilgi, jo braucēji masveidā prasīja laiku sasisto bleķu taisnošanai, viltīgākie arī mainīja riepas, redzot, ka lietus pieņemas spēkā. Atkārtotais starts līdz ar to notika jau pamatīgi pielijušā trasē, kas absolūti sagrieza ar kājām gaisā rezultātus.

Startu vinnēja Andis Dreimanis, droši dodoties vadībā, jo viņam netraucēja redzamības problēmas, kas postīja sacīksti sekotājiem. Otrajā vietā brauca Viesturs Plētiens, taču drīz viņu apsteidza Edvīns Vansovičs, nostiprinoties otrajā vietā. Vansovičs noķēra Dreimani, taču, pietuvojoties līderim uzbrukumi nebija iespējami, jo Anda mašīna kvalitatīvi lēja ciet Edvīna logu ar dubļiem. Finišā pirmie – Dreimanis, Vansovičs, Plētiens. Andim Dreimanim šis bija otrais folkreisa pjedestāls un pirmā uzvara. Turklāt panākums gūts pēc tam, kad jau rīta brīvajos treniņos viņš apmeta pusotru kūleni, visai pamatīgi sasitot automašīnu.


Foto: Uldis Dobelis, rekurzeme.diena.lv

LAF Folkreisa Vasaras kausa kopvērtējumā vadībā nonācis Edvīns Vansovičs (44 punkti), kuram seko Mārtiņš Spīķis (39), Jānis Āboliņš (34) un Edijs Sloka (27), kurš pēc vēl vienas neveiksmes slīd prom no līderu pulka.

Krosa klasē finālu izdevās aizvadīt puslīdz sausā trasē. No starta vadībā izvirzījās Lauris Roberts un, lai arī cīņas un Džokera stratēģijas vērpa intrigu, Roberts noturēja līderpozīciju. Tiesa, brauciena sākuma situācija radīja diskusijas par Ojāra Troikas mašīnas sagriešanos – vai nu Troika sagriezās pats, vai tomēr Roberts viņu sagrieza. Vairāku video noskatīšanās un gandrīz stundu gara situācijas izvērtēšana tomēr ļāva Laurim Robertam svinēt pirmo uzvaru LAF Krosa komisijas kausā. Otrajā vietā pēc veiksmīgas Džokera stratēģijas nonāca Ainārs Kenigsbergs, bet trešo vietu izcīnīja Oskars Troika.


Foto: Uldis Dobelis, rekurzeme.diena.lv

Kopvērtējumā vadībā vēl vairāk nostiprinājies Andis Kļava, lai gan sajūga defekta dēļ finišēja tikai sestais. Viņa sīvākais konkurents Raivis Grigorovičs atkal cīnījās ar tehnikas problēmām, gūstot tikai 14. vietu. Lielisku sacīksti aizvadīja trešajā vietā esošais Raimonds Lastmanis, kurš guva piekto vietu, uz brīdi braukdams arī trijniekā. Atzīstami startēja LAF sacensību debitanti Aivars Galbāliņš (ceturtā vieta) un Arnis Dreimanis (septītā vieta), kurš kļuva par uzvarētāju arī Junioru ieskaitē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png