profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Folkreisa cīņas šonedēļ turpinās Vecpilī

Go4speed 24.01.2014 - 16:05 Folkreisa cīņas šonedēļ turpinās Vecpilī
Publicitātes foto.

Sestdien, 25. janvārī, pl.11:00 Vecpils autotrasē tiks aizvadīts LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa trešais posms. Cīņas turpināsies nedēļu pēc aizvadītās pirmās sacīkstes Upesciemā, bet spēku samēri abās ieskaitēs jau varētu būt mainījušies. Jaunums Vecpils autotrasē - pirmo reizi tiks izmēģināta braukšana trases pretējā virzienā.

Pēc laika apstākļu dēļ atceltā pirmā posma Brenguļos, sezona sākās ar cīņu Upesciemā, kur folkreisa ieskaitē uzvaru guva Rihards Dainis. Taču, atbilstoši folkreisa pamatprincipiem, viņa mašīnu iegādājās kāds no topošajiem folkreisa dalībniekiem, atstājot seriāla līderi bez konkurētspējīgas tehnikas. Lai arī Dainis uz šo sacīksti pieteicies ar spēcīgu VW Golf II, viņa favorīta statuss nav pārliecinošs, un Vecpils posms var sarūpēt jaunu uzvarētāju.

Galvenie konkurenti līdzšinējie - Ermīns Vācietis (Štīm Rally Team), Renārs Ēķis (Autocross.lv Folkreisa komanda), pēc otrās vietas Upesciemā favorītu pulkā nonācis arī Mareks Dainis (Ledus grauzēji), trešā vieta Upesciemā ir daudzsološa arī Edvīna Vansoviča izredzēm.

Komandu vērtējumā pašlaik favorītu prognozēt ir sarežģīti, jo līdzšinējām līderēm Autocross.lv Folkreisa komandai un Štīm Rally Team pievienojusies brāļu Daiņu un Sergeja Maļceva Ledus grauzēji vienība. Savukārt pirmās divas vienības nevarēs startēt pilnā sastāvā - no trim braucējiem katrā varēs startēt tikai divi.

Junioru ieskaitē pēc pirmā posma līderis ir Renārs Ēķis, kura galvenais konkurents šajā ieskaitē, šķiet, būs Dāvis Tobiass (Štīm Rally Team).

LAF Krosa komisijas autokrosa kausā uz starta plāno stāties astoņi dalībnieki, tostarp pirmā posma līderi Sandis Džeriņš un Mārtiņš Starks. Džeriņš pirmo reizi trasē izvedīs Škoda Felicia automašīnu, kuru gatavo vasaras Latvijas čempionāta cīņām. Tomēr favorītu pulkam jāpieskaita arī Edijs Ošs un šogad pirmo reizi startējošais Oskars Troika - viņš cīnīsies par uzvaru!

Vecpils autotrase atrodas šosejas Rīga - Liepāja 162. kilometrā. Sacensību sākums pl.11:00. Plašāka informācija www.autocross.lv.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png