profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Folkreisa Ziemas kausa 1. posms ieiet Latvijas folkreisa vēsturē (VIDEO)

Go4speed 20.01.2014 - 14:36 Folkreisa Ziemas kausa 1. posms ieiet Latvijas folkreisa vēsturē (VIDEO)
Foto: Autocross.lv

LAF Folkreisa Ziemas kausa 1. posmā Upesciemā, Garkalnes autotrasē uzvaru 30 dalībnieku konkurencē guva Rihards Dainis, aiz sevis atstājot vecāko brāli Mareku Daini, bet trešajā vietā – Edvīnu Vansoviču. Šī ir pirmā brāļu dubultuzvara Latvijas folkreisa vēsturē. LAF Krosa komisijas autokrosa kausa pirmā posma drāmā uzvara Sandim Džeriņam.

Folkreisā lielajā konkurencē favorīti iezīmējās jau kvalifikācijā, un Rihards Dainis labākais no tiem – vienīgais, kurš guva uzvaras visos četros priekšbraucienos. Kvalifikācijā nākamie spēcīgākie bija Ermīns Vācietis, Raivis Riekstiņš un Kristaps Lapsa, kuri arī finālā tika uzskatīti par galvenajiem Riharda Daiņa konkurentiem.


Foto: Autocross.lv

Fināls gan nesa pārsteigumus. Vācieša auto brauciena sākumdaļā lūza pusass, Lapsa, būdams gatavs pārņemt līderpozīciju, izlidoja no trases, arī Riekstiņa sniegums finālā bija pārāk agresīvs un labu rezultātu postošs. Līdz ar to Daiņa uzvara ar katru apli kļuva arvien drošāka. Tikmēr lielisku sniegumu demonstrēja tie, kuri ar grūtībām sasniedza finālu: gan Mareks Dainis, gan Edvīns Vansovičs, gan ceturto vietu guvušais Jānis Kļava finālā tika tikai ar pusfinālu palīdzību.


Foto: Autocross.lv

Komandu vērtējumā, pat ar visai rezervētu sniegumu, uzvaru guva Autocross.lv Folkreisa komanda – Renārs Ēķis guva piekto vietu, Kristaps Lapsa klasificēts 12. pozīcijā, abu kā komandas labāko braucēju rezultāti veidoja vienības uzvaru. Ēķis arī labākais no Junioru kausa dalībniekiem.


Foto: Autocross.lv

LAF Krosa komisijas kausā vēl pāris līkumus pirms fināla finiša līderpozīcijā atradās Ermīns Vācietis, kurš šajās sacīkstēs startēja gan krosa, gan folkreisa ieskaitē. Viņam sekoja Mārtiņš Starks. Taču pēdējā brīža šoku sarūpēja Raivis Biezais, kurš, izbraucot no Džokera apļa, iespraucās starp abiem līderiem, kas izraisīja pamatīgu sadursmi. Rezultātā Vācietis un Starks palika stāvam trases malā praktiski finiša taisnē, savukārt finišu pirmais sasniedza Biezais. Tā kā par avāriju Raivis tika izslēgts no brauciena, uzvara nonāca Sanda Džeriņa rīcībā, bet nākamajās vietās tika klasificēti Vācietis un Starks.

Nākamais LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas kausa posms tiks aizvadīts šo sestdien Vecpils autotrasē, Liepājas pusē.

Autokrosa kauss:


Folkreiss:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png