profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dramatiskās sacensībās noskaidroti folkreisa un autokrosa uzvarētāji

Go4speed 23.09.2013 - 21:56 Dramatiskās sacensībās noskaidroti folkreisa un autokrosa uzvarētāji
Foto: LAF preses dienests

Svētdien Valmierā, Brenguļu autotrasē noslēdzās LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņa un LAF Krosa komisijas kauss autokrosā. Dramatiskos finālos par seriālu uzvarētājiem kļuva Mārtiņš Starks folkreisā un Andis Kļava autokrosā. Pēdējā sacīkstē uzvaras Edijam Ošam, Intam Jeršovam un Evertam Henilānam Beta bagiju konkurencē.

Folkreiss
LAF Folkreisa Vasaras kausa sestajā posmā uzvaru guva Edijs Ošs, kļūstot par sesto uzvarētāju sešu posmu sezonā. Ošs, kurš debitēja folkreisā tikai vasarā, pārliecinoši sakāva konkurentus rudenīgajā Brenguļu sacīkstē. Otro vietu guva Renārs Ēķis, bet trešais - Raivis Grigorovičs.

Kā ziņo LAF preses dienests, tad pirms pēdējā posma uz pirmo vietu kopvērtējumā pretendēja pieci sportisti, taču tikai Ēķim izdevās tikt uz pēdējās sacīkstes goda pjedestāla. Ivo Gabrāns izstājās no pirmās vietas pusfinālā, Rihards Dainis apmeta kūleni vienā no kvalifikācijas braucieniem, bet finālā iekļuva masveida sadursmē. Tikmēr Sandis Džeriņš apmeta kūleni finālbrauciena pirmajā līkumā. Rezultātā Mārtiņam Starkam pietika pat ar piekto vietu finālā, lai nonāktu kopvērtējuma vadībā un uzvarētu LAF Folkreisa Vasaras kausā. Jāpiebilst, ka šogad Mārtiņš uzvarēja arī LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņā.

Arī Junioru kauss noslēdzās dramatiski - Ivo Gabrāns līdz ar neiekļūšanu finālā gandrīz zaudēja pirmo vietu. Viņš sasniedzis 97 punktus kopvērtējumā, savukārt Ēķim un Džeriņam - pa 96 punktiem. Komandu kausā Streamline Racing ar nieka piecu punktu pārsvaru (156:151) pārspēja Augstākās Pilotāžas braucējus.

Autokross
No folkreisa kopvērtējumu dalīšanas drāmas neatpalika arī LAF Krosa komisijas kausa izcīņas līderi. Pirms šī posma vienāds punktu skaits bija Andim Kļavam un Jānim Dreimanim. Apbrīnojami, ka finālā drīz pēc starta abu mašīnas saskrējās un arī saāķējās kopā, Jāņa mašīnas priekšējam buferim iesprūstot aiz Anda automobiļa aizmugurējās daļas. Abu auto „neatlipa" viens no otra līdz pat pēdējam aplim, kad abiem bija jādodas Džokerī. Tobrīd auto atāķējās un sezonas uzvaru izšķīra pēdējais pusaplis - kurš pirmais aizbrauks no notikuma vietas, tas izcīnīs uzvaru. Kļava un Dreimanis finišēja cieši viens aiz otra un, tā kā Andis bija priekšā, uzvara nonāca Kļavas rīcībā. Punktu izteiksmē - 136:134.

Finālā uzvaru guva Ints Jeršovs, kurš kopvērtējumā jau bija nodrošinājis trešo vietu. Otrajā vietā pēdējā posmā Brenguļos - Māris Rusmanis. Par sezonas labāko Krosa komisijas kausa junioru kļuva Endijs Skolmeistars, kurš izcīnīja trīs uzvaras.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png