profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Gabrānu pieviļ tehnika, uzvaru izcīna Ēķis

Go4speed 05.08.2013 - 09:22 Gabrānu pieviļ tehnika, uzvaru izcīna Ēķis
Foto: Gints Bērzinš, Go4speed

LAF Folkreisa Vasaras kausa 4. posms Vecpilī noslēdzās ar Renāra Ēķa uzvaru 30 dalībnieku konkurencē, bet LAF Krosa komisijas kausa 8.posms noslēdzās ar pārsteidzošu krosa debitanta Raimonda Rozentāla panākumu.

Folkreisā, līdz ar Ēķa panākumu, fiksēts ceturtais uzvarētājs četros Vasaras kausa posmos. Renārs pievienojas iepriekšējo sacīkšu uzvarētājiem Sandim Džeriņam, Mārtiņam Starkam un Rihardam Dainim.

Fināla startā vadībā nonāca Ivo Gabrāns, kurš pirmo reizi startēja ar Opel Astra automašīnu. Viņš veidoja pārliecinošu pārsvaru pār sekotājiem, taču brauciena otrajā daļā sportists izstājās tehniska defekta dēļ. Rezultātā vadībā nonāca Ēķis, kuru jau kopš starta presingoja Rihards Dainis. Abu duelis bija skarbs, bet ļoti korekts. Renārs nodemonstrēja kartingā gūto segšanās meistarību, bet Rihards bija korekts un otrā vieta ir cēls, lielisks panākums.

Trešo vietu sasniedza Mārtiņš Einbergs, kuram šī bija pirmā iespēja folkreisā kāpt uz goda pjedestāla. Viens no sezonas līderiem Mārtiņš Starks guva ceturto vietu pēc tam, kad starta gadījās ielikt trešajā, nevis pirmajā pārnesumā. Lai cik neveiksmīga būtu šī kļūda, Mārtiņa tālākais brauciens bija lieliska pozīciju atgūšana.

Neveiksme - kārtējā savā māju trasē - arī sezonas pjedestāla pretendentam Sandim Džeriņam - pēc sadursmes uzreiz pēc starta Sandis apli pavadīja trases malā un, kad auto bija gatavs braukt, atlika vien uzlasīt izstājušos braucēju atstātās pozīcijas.

Krosa klasē deviņu dalībnieku konkurencē galvenie favorīti bija trīs pilnpiedziņu braucēji - Ints Jeršovs, Raimonds Rozentāls un Nils Bernāns. Finālā vadībā turējās Jeršovs, līdz viņa auto nolūza ritenis un Ints noslēdza neveiksmīgo nedēļas nogali. Līderpozīcijā nonāca Rozentāls, pirmo vietu sensacionāli noturot līdz finišam. Otrais - Jānis Dreimanis, kurš apsteidza Bernānu. Ceturtais - Andis Kļava.

Pēc astotā posma - vienu sacīksti pirms LAF Krosa komisijas beigām -, Kļavam un Dreimanim ir vienāds punktu skaits kopvērtējumā!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png