profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šī gada folkreisa čempioni soļo tālāk

Mārtiņš Jankovskis 05.12.2012 - 12:31 Šī gada folkreisa čempioni soļo tālāk
Rūdolfs Bogens. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Sestdien, 1. decembrī, Ogrē notika LAF Krosa komisijas 2012. gada sezonas noslēguma pasākums, kurā tika sumināti šā gada komisijas labākie sportisti un krosa komisijas labākie arī citos ampluā.

Jau pirms šī pasākuma bija zināms, ka divi folkreisa čempioni nākamgad nolēmuši pamest folkreisu un pāriet uz autokrosu. Pirmais no tiem - Folkreisa pēdējo divu gadu atklājums Rūdolfs Bogens. Šobrīd vēl nav zināms, ar kādas klases mašīnu sportists brauks, bet, visticamāk, izvēle kritīs uz 1600 klasi. Kā ziņo autocross.lv, tad Rūdolfs nonācis tajā pašā situācijā, kurā pārējie folkreisa absolventi - autosports ir veiksmīgi pamēģināts, taču priekšā stāv finansiālais un tehniskais lēciens uz Latvijas čempionātu.


Rūdolfs Bogens. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Atgādinām, ka Bogens, kurš tikai 2011. gadā debitēja folkreisā, šogad Vasaras kausa sešos posmos guva uzvaras ne tikai visos finālbraucienos, bet pat visos priekšbraucienos - rekords, kuru nākotnē kādam būs grūti atkārtot.

Otrs sportists, kurš nākamsezon savus spēkus izmēģinās autokrosā, ir 2012. gada LAF Folkreisa Ziemas kausa ieguvējs Mārtiņš Starks. Zināms, ka Mārtiņa rīcībā nonācis bijušais brāļu Kaspara un Mārtiņa Īļu VW Golf II. Kā ziņo autocross.lv, tad Starks ir gatavs startēt arī ziemas sezonā - vai nu ar krosa auto uzsākt dalību Krosa komisijas kausa pirmajos posmos vai ar folkreisa mašīnu aizstāvēt Ziemas kausa ieguvēja titulu.


Mārtiņš Starks. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Pēc nedaudz vairāk kā viena mēneša startēs jaunā krosa sezona, tāpēc, lai uzzinātu, kas vēl jauns krosa saimniecībā, portāls sazinājās ar LAF preses sekretāru Viesturu Saukānu, kurš pastāstīja šī brīža pēdējos jaunumus.

''Nekādas tādas lielas sensācijas vairs nav dzirdētas, ka kāds varētu nebraukt vai pāriet uz citu klasi,'' iesāk Viesturs Saukāns. ''Šobrīd zināms tas, ka Bogens un Starks nākamgad plāno startēt autokrosā. Jā, šo abu braucēju pāreja uz autokrosu būs zaudējums folkreisam, bet es, kā folkreisa šefs, būtu tikai priecīgs, ja vairāki braucēji pārietu uz autokrosu un viņu vietā nāktu citi. Jāsaprot, ka tas ir tikai normāli, ka līderi izvēlas pāriet uz augstāku līmeni. Redzēs, kā viņiem abiem ies, bet būs grūti. Ja mēs ielūkojamies autokrosa ''virtuvē'', tad nav dzirdēs, ka kāds taisītos iet prom. Tieši otrādi - iespējams, kāds atgriezīsies šajā sporta disciplīnā.''  


Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Šobrīd jau ir pieejams gan folkreisa, gan autokrosa kalendārs. Kā atzina Saukāns, tad uz doto brīdi viņš nav pilnībā drošs, ka tiks aizvadīts pirmais ziemas posms Salacgrīvā un pirmais vasaras posms Jelgavā, tāpēc šie abi posmi pagaidām ir uz jautājumu zīmes.

Ar autokrosa un folkreisa kalendāru var iepazīties šeit.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png