profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Priekulē aizvadītas vienas no avārijām bagātākajām folkreisa un krosa sacensībām

Go4speed 13.09.2020 - 10:39 Priekulē aizvadītas vienas no avārijām bagātākajām folkreisa un krosa sacensībām
Foto: Klāvs Benefelds, Autocross.lv

Sestdien Priekulē, Līgo trasē, tika aizvadīts Folkreisa Vasaras kausa piektais un Krosa komisijas autokrosa kausa ceturtais posms. Lai arī rīts bija dzestrs, vēlākās cīņas gan skatītājiem, gan sportistiem sagādāja aizraujošus un spriedzes pilnus notikumus.


Foto: Klāvs Benefelds, Autocross.lv

Kā ziņoja autocross.lv, tad pavisam kopā uz starta izgāja 29 braucēji folkreisā, bet krosā – 24 (Pro klasē 9, Am - 15). Pēc treniņiem sekoja četri kvalifikācijas braucieni, kuros norisinājās daudz un dažādi notikumi. Tie ziņots, ka daudzi braucēji esot apmetuši kūleņus. Jāpiebilst, ka folkreisā pirmajā sērijā pa uzvarai guva gan kopvērtējuma līderis Mārtiņš Spīķis, gan vicelīderis Edgars Tralla, taču otrajā abi izstājās tehnikas problēmu dēļ.

Kā vēlāk noskaidrojās, tad Spīķa automašīnai bija stūres mehānisma lūzums, bet Trallam - ātrumkārbas problēmas, tāpēc abiem braucējiem tobrīd ar vienu auto vajadzīgās detaļas tika vestas no iegādes vietas.


Foto: Klāvs Benefelds, Autocross.lv

Folkreisa pusfinālos cīņas bija salīdzinoši mierīgas, un finālistiem pievienojās Zintis Grandbergs, Kristaps Jaunslavietis un Marta Starka, bet no otra pusfināla – Ivo Gabrāns, Sandris Vigulis un Spīķis. Jāatzīmē, ka gan Mārtiņš, gan Edgars paveica brīnumu un abi bija uz starta pusfinālā, kur Spīķim trešā vieta, bet Trallam - ceturtā.

Folkreisa finālā bija trīs starti, no kuriem divi atkārtoti. Vispirms vieglu apvelšanos piedzīvoja Jaunslavietis, apmetot kūleni trešo sacīksti pēc kārtas. Atkārtotajā startā tika sagriezts Mareks Aseriņš, un tajās pašās sekundēs kūleņoja Dainis Žvagins un Grandbergs. Trešajā piegājienā droši uzvaru sasniedza Miks Gabrāns, kuram sekoja Aseriņš, tādējādi sasniedzot pirmo pjedestālu. Trešajā vietā iepriekšējā posma uzvarētājs Andis Dreimanis.


Foto: Klāvs Benefelds, Autocross.lv

Autokrosā amatieru finālā arī neiztika bez drāmas. Divreiz apturētā finālā kūleņus piedzīvoja Daniels Rašmanis, Ilmārs Kuzmanis un Sandis Laukšteins, tāpat arī avārijas Agnim Kātiņam un Dāvim Freimutam. Uzvaru šajā haosā sasniedza Artūrs Mūrnieks, aiz sevis atstājot kvalifikāciju uzvarētāju Dzintaru Filipsonu un Agni Kātiņu.

Pro klasē fināls aizritēja mierīgāk. Lieliskā braucienā uzvaru sasniedza Aivars Galbāliņš. Lai gan viņam karjerā bijusi gan otrā vieta krosa komisijas kausa kopvērtējumā, gan arī kopvērtējuma uzvara, Aivaram šī ir pirmā uzvara kādā no posmiem. Aiz viņa finišēja lielisku sezonu aizvadošais Raivis Grigorovičs un Māris Mardoks.


Foto: Klāvs Benefelds, Autocross.lv

Kā nobeigumā ziņoja autocross.lv, tad skatītājiem šī bija viena no atraktīvākajām sacīkstēm, jo kūleņu skaits esot pārlēcis pāri desmit.

Vairāk foto ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png