profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vecpils folkreiss noslēdzas ar Mārtiņa Spīķa uzvaru; nolūzis ritenis savaino skatītāju

Go4speed 05.08.2020 - 15:46 Vecpils folkreiss noslēdzas ar Mārtiņa Spīķa uzvaru; nolūzis ritenis savaino skatītāju
Foto: www.facebook.com/JanciskoMedia

Folkreisa Vasaras kausa trešajā posma Vecpils autotrasē trešo uzvaru pēc kārtas sasniedzis Mārtiņš Spīķis, nostiprinoties sezonas kopvērtējuma līderpozīcijā. Krosa komisijas autokrosa kausa posmā otro uzvaru pēc kārtas Pro klasē guva Edijs Ošs, bet AM FWD klasē labākais bija Andris Ibergs.

Trijos no četriem Folkreisa kvalifikācijas braucieniem Mārtiņš Spīķis guva uzvaru, nodrošinot pirmo starta vietu finālā. Izšķirošajā braucienā cīņa aizvadīta bez kļūmēm – Spīķis uzvarēja, pievienojot panākumu pirmajos posmos Priekulē un Pilskalnos gūtajām uzvarām. Attiecīgi, viņa pārsvars kopvērtējumā izaudzis līdz 16 punktiem (par posma uzvaru var gūt 20). Sezonā atlikuši vēl trīs posmi.

Otro vietu Vecpilī sasniedza 2012. gada Folkreisa Vasaras kausa ieguvējs Rūdolfs Bogens, kuram šis bija pirmais pjedestāls kopš 2017. gada. Trešajā vietā Raivis Biezais, kuram pēc sarežģīta sezonas sākuma beidzot izdevās atgriezties uz panākumu takas.

Komandu vērtējumā uzvaru sasniedza Steel Constructor MM vienība, ar Sandri Viguli un Edgaru Trallu sastāvā. Junioru kausā pirmā uzvara Marekam Aseriņam, kuram sekoja Toms Freimanis un Mārtiņš Meļķis.


Foto: www.facebook.com/JanciskoMedia

Kā ziņo autocross.lv, tad Vecpils posmā bija vairākas avārijas. Trešajā kvalifikācijā ar Zālīša palīdzību vairākus kūleņus uzmeta Jaunslavietis, bet otrajā kvalifikācijā kūleņošanu pēc tramplīna piedzīvoja Kātiņš. Jāpiebilst, ka sestdien Vecpils sacensībās medicīnas palīdzība bija nepieciešama arī skatītājai – kādam no auto nolūza ritenis un lidoja skatītāju virzienā. Cietušajai konstatēts atslēgas kaula lūzums un smadzeņu satricinājums.

Kopvērtējums pēc 3. (no 6) posma:
M.Spīķis 60, E.Tralla 44, M.Gabrāns 36, M.Zālītis 35, R.Bogens 24, I. Gabrāns 18.
Juniori: D. Lankups 49, T. Freimanis 45, M. Aseriņš 45, M. Starka 29, E.E.Kļaviņa 29, M. Meļķis 27.
Komandas: Carlife Motorsport Team 72, Kavita V Racing 72, Steel Constructor MM 60.

Krosa komisijas autokrosa kausa Pro klasē dienas gaitā dominēja Latvijas čempionāta līderis Edijs Ošs, kurš šo sacīksti izmantoja treniņam pirms nākamās dienas cīņām. Finālā viņš aiz sevis atstāja Aivaru Galbāliņu, kurš sasniedza vienu no augstākajiem rezultātiem savā karjerā. Trešo pozīciju sasniedza Māris Mardoks.

Ošam šī bija otrā uzvara pēc kārtas, ar šiem panākumiem viņš nonācis Pro klases kopvērtējuma līderpozīcijā.

Krosa komisijas kausa Am FWD klasē Andris Ibergs sagaidīja dienas favorītu Dzintara Filipsona un Oskara Troikas izstāšanos, gūstot drošu uzvaru. Aiz viņa Raivis Anops un Gints Bārzdainis.

Krosa komisijas kausa kopvērtējums pēc 3. (no 5) posma.
Pro: E.Ošs 40, A.Lūsis 39, A.Galbāliņš 34, A. Freimanis 29, M. Mardoks 25, A. Tuskens 24.
AmFWD: T. Edušs 44, Dz. Filipsons 33, I. Kuzmanis 30, A. Ibergs 26, A. Kātiņš 24, J. Jakimenko 20.
 
Informāciju sagatavoja:
Viesturs Saukāns, Autocross.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png