profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Čehijas ERČ noslēdzas ar Kopecka uzvaru un vairākām smagām avārijām (VIDEO)

Go4speed 29.08.2022 - 18:35 Čehijas ERČ noslēdzas ar Kopecka uzvaru un vairākām smagām avārijām (VIDEO)
Alberto Batistoli automašīna. Foto: ewrc.cz

Pēc Čehijas ERČ sacensību pirmās dienas līderis bija Jans Kopeckis, kuram 22 sekundes zaudēja Vaclāvs Pehs juniors, bet 34 sekundes atpalika Eriks Cais. Sacensību otrajā dienā brīžiem stipri lija, kas ātros un viltīgos asfalta ceļus padarīja dubļainus un bīstamus, kā rezultātā vairāki sportisti piedzīvoja smagas avārijas.


Foto: ewrc.cz

''Ļoti grūti – nebija iespējams pabraukt. Vietām nevarēju redzēt ceļu un vietām bija sajūta, ka braucu pa ledu,” tā pēc viena no ātrumposmiem teica Pardo.

Otrajā dienā Kopeckis vairs nebija tik ātrs, kā pirmajā dienā, taču arī pārējie konkurenti viņam strauji netuvojās. Neskatoties uz to, čehu veterāns beigās spēja vēl palielināt pārsvaru un finišā izcīnīja pārliecinošu uzvaru. 37,6 sekundes viņam zaudēja Filips Mareš, bet 39,3 sekundes atpalika austrietis Simons Vāgners. Šī Kopeckim bija desmitā uzvara šajā rallijā un septītā pēc kārtas!


Foto: Vít Bezděkovský

Jāpiebilst, ka vairākas ekipāžas šajā rallijā piedzīvoja smagas avārijas. Viens no tiem arī bija 2022.gada ERČ čempions Efrens Larena, kurš jau trešajā ātrumposmā lielā ātrumā ielidoja kokos, pamatīgi sasitot savu automašīnu. Pēc negadījuma komandas pārstāvis atzina, ka tā nebija pilota kļūda, bet avāriju izraisīja kāds mašīnas defekts.




Sestajā dopā avarēja ungārs Miklos Čomos, kurš lielā ātrumā saslīdēja un ar stūrmaņa pusi ieskrēja kokā. Pēc negadījuma abi sportisti tika nogādāti slimnīcā uz pārbaudēm.





11.ātrumposmā smagu avāriju piedzīvoja itālis Alberto Batistoli, kurš pēc negadījuma ar stūrmani tika nogādāti slimnīcā.

Rallija rezultāti:


Larenas avārija:






Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png